Visual merchandiser

torsdag 27 oktober 2011

Samlade budgettips och vinnaren!


Ett stort grattis till Elin! 

(Som bloggar under namnet Kviddevitt)
Maila Julia på butik@juliasvitadrommar.se när du bestämt vilken av 
de snygga kuddarna som ska pryda ditt hem!
Foto: Beckers färg

Här kommer en stor del av tipsen som kom in i samband med tävlingen. Vilken kreativitet det finns där ute. Och det är ju så underbart att det är många som faktiskt tänker på att inte konsumera i onödan, vilket är bra för vår privata ekonomi och miljön. Dessutom så tror jag att lite kreativt pyssel och tänkande bara är bra i denna stressande tid. Stress att man "ska" ha en massa dyra saker, åka på långa resor, fixa sitt utseende, klä sig snyggt och en massa annat. Jag ska försöka leva efter denna lista nästa gång jag känner att jag måste shoppa bara för shoppandets skull. Ni är så kloka allihop! Och tack för att ni delar med er! Jag hoppas ni hittar något som förnyar hemma hos er... Nu är det ju snart helg och kanske finns det lite tid för städning, att ta fram symaskinen, rensa förråd eller leta fynd på loppisar. Har ni fler tips så fyll gärna på i kommentarsfältet. 


Kram TereseTips från mina underbara läsare:


Ha det städat och undanplockat, städa med härligt doftande såpa!

Dekorera med vad naturen har att erbjuda. Grenar, kottar, stenar, snäckor, drivved, mossa, löv…

Tända levande ljus och lyktor. Dämpa belysning.

Färska snittblommor, från torget eller trädgården. Nya gröna växter tipsas det också om.

Loppis, Tradera, Blocket eller Mormors gamla vind.

Återvända gamla ylletröjor och sy kuddöverdrag av dem eller sy fina kuddar av kökshanddukar om du inte har råd eller prioriterar att köpa färdiga kuddar. 

Barnmatsburkar; kan man ju typ göra ALLT av: ljuslyktor, förvaring av pennor, knappar, pärlor.

Sprayfärg. Spraya  gamla krukor, ljusstakar, brickor, lampor, gamla konservburkar osv.

Gamla bärlådor, trälådor eller  fruktlådor som dekoration på väggarna, eller lägga på varandra. ensj-pall (lastpall) blir ett soffbord med ett par hjul, äppellåda blir ett nattduksbord med ett par hjul

Köpa böcker på loppis (såna där för en krona st) med fina bilder i. passar perfekt till en tavelvägg. och med lite tålamod och letande så kan man få det enhetligt.

Begränsa sin konsumtion, hellre spara och köpa en lite dyrare sak som håller i längden. Totalt sett blir det förmodligen dyrare att köpa många och billiga saker som inte håller eller som man blir less. 

Byta och låna inredning av vännerna.. Ordna byteskvällar!

Rensa! Rensa bort det man inte vill ha. Sälja och få in nya pengar att shoppa för. Sälj på Tradera eller Blocket. Bakluckeloppis eller kanske en 


Ett tips är att köpa billiga ramar, gärna i olika storlekar o stilar, måla dem alla i samma färg o vips har du till en snygg tavelvägg. en snygg ram med en bit tapet i är oxå en billig men fin gåbort present!

Gamla dörrar och fönster som kan bli sänggavlar, rumsavskiljare, växthus, speglar…

Spetsar från loppis eller gamla farmor. En läsare tipsar om att sy på det på ett linnepåslakan!

Washitejp. Spara in att köpa ramar, flytta runt kort, bilder utan att känna att det blir hål och ommålning så småningom. 

Mitt bästa budgettips är att använda sig av barnen eller barnbarnen (eller sig själv om barn ej finns till hands) Antingen sätta sig och pyssla med de (så får man även lite mystid) eller använda sig av fina saker/teckningar de har gjort på dagis. Att använda barnens skapelser ger hemmet en personlig stil och man blir ju så glad när man får njuta av deras konstnärstalanger. Lätt att förnya och följa årstider/högtider, oväntat, billigt, kärleksfullt och vackert.

Att försöka skapa det man vill ha själv, istället för att köpa dyra märkesvaror! Jag funderar alltid på om jag kan göra det själv istället. Tex så har jag fastnat för day home kuddarna, då sydde jag några själv och tryckte text på. Inte exakt som dessa men dom duger till mej. Jag har även planer på att försöka mej på att sy en egen "tine k" lampa i samma stuk. 

Göra egna grafiska tavlor i datorn, personligt och vackert.

Budget tips nu inför vintern är att ta in grenar och spraymåla antingen svarta eller vita och sätta i en glasvas. Enkelt och snyggt!


Klippa ut snygga bilder ur tidningar och göra moodboard eller rama in


Mitt bästa tips är att ha en röd tråd genom hela huset. Då kan man förändra snabbt genom att flytta en kudde från vardagsrummet vidare till sovrumet och sen slutligen i barnrummet, istället för att alltid köpa nytt.


Sy kuddar av kökshanddukar!


Gamla fina små stuvbitar till att sy en glad liten vimpel som får pigga upp i ett hörn.

2 kommentarer:

HannasHörna sa...

Hej hej! Vilka tips så här på kvällskvisten!

Kram o god natt!

Kviddevitt sa...

Jippiiiiii!!!! Wiiii vad kul! Tusen tusen tack. Jag blev hur lycklig och glad som helst!

Soul of Himla i kviddevitthemmet utlovar jag på Kviddevitt :)

Tack och kram!