Visual merchandiser

söndag 18 september 2011

Ibland önskar jag...
foto: Kristian Septimius Krogh

... att jag bodde i en snygg våning i stan. Utan en källare med vattenproblem, utan ogräs, utan övervåningen som dammsugaren ska släpas upp för, slippa skyhöga elräkningar och stora stora ytor att städa. 

... att bara kunna lägga tid på barnen, och de sysslor man måste göra oavsett vart man bor. Men så kommer jag på bekvämligheten med att släppa ut Hedvig på gården, som jag kan se från köksfönstret, det mysiga med att grilla på sommaren, mysiga fester och att bara kunna gå ut och säta sig en stund utan bry mig om att jag ser ut som fan själv i håret, eller att sminket borde ha kletats på. 

Det får man påminna sig om när man längtar bort från hus. Att lite elräkning är värt det där med att behöva ta sig till en lekpark varje dag när barnen vill ut. 

Kanske blir det en snygg våning när barnen flyttat? Om en sisådär 20 år?

7 kommentarer:

Elvira Spekulerar sa...

Exakt så där kan jag gå och drömma också, men så kommer jag på alla fördelar med att bo i huset också, så som du beskriver.

//Elvira

Vita verandan sa...

Mysig blogg du har. Förstår dig precis hur du känner. Kanske man ska flytta till en lägenhet i alla fall under vintern:)

Kram Anna

kristina - ingen vanlig dag sa...

Jag har precis samma tankar som du och det går verkligen i vågor. Trots allt jobbigt och tidsödande så överväger de där månaderna på sommaren alltihop! :)

Jessica i Malmö sa...

Jag och mina barns pappa kom aldrig till skott med att flytta till hus. Jag tror vi innerst inne insåg att vi inte var några husmänniskor. Jag älskar att bo i lägenhet. Nu har vi iof haft tur. stor fin funkislägenhet med massor av barn i trappen. De har sprungit upp och ner in och ut hos varandra i bara strumplästen :) 100 meter till närmste temalekplats i en stor park, alltid full av barn. Visst, de har inte kunnat gå ut själv före 5 års ålder men det har också gjort att man träffat massor av trevliga mammor och pappor som man hängt med i parken. Sommaren är dock lite jobbig med grillning osv. Vi har en gård men då kan vi längta efter ett sommarhus utan större krav på underhåll. Resten av året är det dock underbart att slippa pendling, lövkrattning osv
Allt har såklart sina för och nackdelar men jag är glad att vi vågade stå emot strömmen och följa vårt hjärta och bo i stan med barn :)

Charlotta ♥ ohlovely.se sa...

Så där brukar jag också känna... och tänka. Kanske om 20 år... ;)

Kram

Pållan sa...

Stockholm är fantastiskt å jag älskar min lägenhet i stan men jag har valt att Nilolai ska få växa upp på landet precis som jag. Lägenheten använder vi när vi hittar på saker i stan och att ha tillgång till både och är härligt. Dessutom så kommer han att gå i skolan i stan å då passar det perfekt att bo i lägenheten i veckorna och på helgen myser man på landet. Det funkar för oss och drömma ska man absolut göra. Trevlig vecka önskar Pållan ; )

www.palindgarden.blogspot.com sa...

I know the feeling! Har många gånger fantiserat om en läcker våning (som iof inte finns här) men sen kommer jag på barnen som springer ut och in fritt nu, känslan att gå till landet för att hämta middagsgrönsaker mm

Så som jag väntar på det rätta huset så kanske inte det sker förrän barnen flyttat heller. Som pensioner vill jag äta baguette, dricka vin och spela boule på den franska landsbygden ;)

Kram på dig och hoppas den lilla sötnosen är bättre i magen!