Visual merchandiser

torsdag 15 september 2011

En ny livsstil?

Foto: Stadium.se

Jag vet inte vad som har hänt. Eller jo jag har ju gått upp massor i vikt under graviditeten. Och nu ska jag gå ner dem och lite till har jag tänkt. På ett humant och hyfsat roligt sätt. 25 tunga kilo gick jag upp. Och 13 har jag gått ner på 2½ vecka. Den sista biten blir den jobbiga det är jag väl medveten om. Jag vill absolut inte köra några stränga dieter som jag vet ändå aldrig kommer att hålla. Jag vill gå ner på ett sunt sätt. Nu har jag ju även amningen som kräver att jag äter nyttigt och inte kan följa stränga dieter ändå. 

Jag vet inte riktigt vad som har hänt inne i huvudet men till skillnad från förra gången när jag bakade och fortsatte trycka i mig gott gott dagligen även efter graviditeten så har jag nu drastiskt skurit ner på det mesta. Jag tror att jag är rädd att sätta bollen i rullning, att har jag väl börjat så är det kört sen.


Mina planer:

  1. Köpa ett par löparskor och löparkläder för att få upp lite lust och tempo. Check!
  2. Börja med långpromenader med vagnen och även ge mig ut på egen hand för lite högre tempo.
  3. Att så fort kroppen återhämtat sig öka tempot lite för att framöver kunna springa. ( Läskiga tanke, eftersom sist jag sprang var 1 gång 2002 och innan dess var idrotten i skolan )
  4. Fortsätta dricka massor av vatten
  5. Begränsa sötsaker till fredagsmys och lördagsmys ( för att inte få ha något mys på lördagen är trist!)
  6. Plugga på lite vad som är nyttigt att äta. Hitta bra recept. ( Det är ju så lätt att laga feta lasagnerätter)

Är det någon som hänger på? Så vi kan peppa varandra? Någon att byta lite recept med? Det kanske till och med finns någon i närheten som man kan träna lite med? Jag tror att min make blir lite lätt glad av att jag planerar det där med löpningen då han är en löpargalning. Bara ordet jogga gör att han måste ut och jogga som Shanti Roney sa i Maratonmannen. Han tycker till och med att vi i framtiden ska åka på löptävlingar. 

Den som lever får se. Mirakel kan ske. Om Gud vill... ja, han får hålla tummarna. 

Ni som har smarriga recept på vardagsmat eller ni som redan springer, ni kanske har lite tips och råd att dela med er av?

8 kommentarer:

Lottaspace sa...

Lycka till!
Idag då jag ställde mig på vågen, 2 månader 1 vecka och 4 dagar efter att sonen föddes så visade den endast 200g över min startvikt. Glad! Men några till ska bort har jag tänkt..Gick upp 17 kg under graviditeten.
Jag har dragit ner mycket på kolhydrater (lämnat typ frukten) och mår mycket bättre. Sen har ju folk olika åsikter om lågkolhydrat kost och amning men jag är ju inte extrem liksom.. Och sonen är så lugn och snäll och tror det kan bero på det att han inte får så mycket socker i mjölken. Men som sagt, lycka till!

Mamma sa...

Låter som väldigt sunda tankar du har!!! Fick barn nr 2 för 7månader sedan och jag har precis slutat amma så nu har jag ltie strängare diet;) Men idag var jag nera i "innan barn nr 2" vikt. Har dock 1,7kg kvar till vikt innan barn nr 1 så jag tänkte försöka komma ner till nu. Jag försöker som du, vardagsmotion och så äter jag nyttigare. Havregrynsgröt till frulle, mycket frukt o grönt och bara "onyttigt" till helgerna;) HAr även börjat springa lite och har som mål att ta mig runt Göteborgsvarvet, har gjort det tidigare trotts att jag verkligen inte är någon löpare och det är så häftig känsla när man kommer i mål!!! Jag byter gärna erfarenheter o recept!!!

Charlotta ♥ ohlovely.se sa...

Åh... jag går mer än gärna ut på powerwalks med dig!! Heja heja dig! Detta kommer gå super.

Synd bara att vi flyttar snart... men det är ju inte långt från Mariastaden till Ödåkra. Som tur är. ;)

Kram kram

Ida sa...

Håller tummarna för dig! Lustigt för precis idag har jag bestämt mig för att nu är det bara fika och godsaker (och cocca cola) på fre och lör. När man är hemma hela dagarna som jag är för tillfället så är det lätt att det bakas och fikas lite hela tiden och nu skall jag skärpa mig. Har 7 veckor kvar av graviditeten och det är lika bra att begränsa sig nu tänker jag. Fast den fysiska aktiviteten får vänta tills efteråt.
När jag hade fått dottern så tappade jag all vikt på 3 mån utan någon diet el träning. Det var nog bara väldigt mycket amning och vanlig vettig mat. Men nu är man 6 år äldre så vi får se hur det går denna gången.
Fortsätt skriv hur det år för dig och hur du gör! Kram Ida

ansku sa...

Hej svejs,

Precis dessa springskor har jag, sååå himla sköna!!

Jag började och springa lite smått i somras.. hann bara några få gånger innan jag blev sjuk. Nu måste jag vänta tills jag blir bra igen.. Men dom funkar ju perfekt även som "ut-och-gå-skor" :)

KRAM och kämpa på!

//ANsku

Anonym sa...

Hm....funderar febrilt på vad som ska bli mitt försvarstal....... Jamen jo jag är ju faktiskt ensamstående mamma och egen företagare..såatt..det just därför jag inte gått ner mina överflödskilon på 3,5 år. ;-) Nåja..behöver både springa och äta nyttigare, men det blir liksom aldrig av.. Men om jag läser din blogg riktigt noga framöver så kansle jag blir peppad jag med! :-)

Helen sa...

Lycka till! Jag tycker det verkar som du har en sund inställning till din viktnedgång. JAg har inga gravidkilon kvar men jag har lagt på mig alldeles för många efter mina graviditeter, skulle verkligen behöva hitta en livstil som funkar för mig.

Ska bli spännande att följa din resa!

Anonym sa...

Heja heja! Jag tränar på Friskis, men går inte riktigt ner. Kan väl vara för att jag hellre styrketränar än konditionstränar och dessutom gillar att äta, haha. Jag ger liksom upp för lätt när det blir jobbigt. Men sist pushade jag mig lite till.. lite till. Och sprang mycket längre än jag brukar på bandet. Kändes sjuuukt skönt efteråt! :)