Visual merchandiser

onsdag 20 juli 2011

Moodboard del 2Hallå där alla sommarfirare!

Här kommer del 2 och en lite mer tydlig syn över vad som har gjorts med anslagstavlan. Jag hade först och främst beslutsångest om jag skulle satsa på kork eller väv i anslagstavla. Jag gick på magkänslan och valde väv. Beställde den via internet, ni vet en sån där kontorsbutik som har allt möjligt? Gick förbi färgaffären och köpte en pytteliten burk med målarfärg och målade anslagstavlans ram. Sen var det bara det roliga kvar, att sätta dit alla mina sparade inspirationsbilder. Jag har kommit på att en moodboard är väldigt bra att samla mina tankar på. Det hjälper mig att se vilka färger och element som ska plockas in. Jag ser rummen och de små "avdelningarna" lite som teman. Det har jag nog mycket från mitt jobb som Visual merchandiser där det gäller att få fram känslan hur inköparna har tänkt och var de har hämtat inspiration ifrån.

Nästa steg är att få upp anslagstavlan, fixa lite med småpiff ( förvaring för småplock, hitta ett snyggt memoblock, få upp min nya hylla bredvid, en snygg och gärna gammal skrivbordsstol och så vidare )

PS... När det gäller mannen så är körtelfebern konstaterad men han har repat sig rejält de sista dagarna. Men det är fortfarande viloläge som gäller.


6 kommentarer:

Linda sa...

Så himla fint du gör! Får massor av inspiration! Jag har så många idéer men kommer liksom inte igång med mitt eget. Hopplöst!

Anonym sa...

Kan du inte länka till sidan där du köpte den? Vill också gärna ha en sån :)

Johanna Stålros sa...

Härligt att mannen repat sig...så fint det blir på din anslagstavla! Inspirarande. Kram Johanna

Inredningsgalen sa...

Hej hej!

Håller med, det vita Norden ser plastig ut och är inte så hållbart med sin laminatskiva.
Det vi har i matrummet och det jag har på altanen är trä varianten, som vi sen har målat. Här inne har vi målat med Nordsjös interiör träfärg och ute är det Norsjös svarta fönsterfärg. Perfekt resultat och så kan man ju måla om det om skivan skulle slitas med tiden!

Lycka till

Maria

STILinredningochdesign.blogspot.com sa...

Så snyggt det blir. Fint med blått!

Kram Madde

17doors sa...

Jättefint! Vill också ha en fin tavla ovanför mitt skrivbord för inspirationsbilder..
Tack för snälla ord på min blogg, och vilken tur att jag hittade hit, nu ska jag ta en kopp kaffe och kolla igenom :) Härligt!
Ulrika