Visual merchandiser

fredag 12 augusti 2011

R.E.S.P.E.C.T

Så ni vet vem ni ska kasta ägg på ;)


Bloggvärlden is a funny place. Det är som den riktiga världen fast ännu värre, nästan. Vissa väljer att kränka andra och vissa hyllar andra. Den med mest pengar att köpa nya grejjer för vinner. Ibland även den som är grymmast på att fotografera eller den som har tiden att fota mest blommor. Den som har pengarna att köpa ALLA de där rätta sakerna. Andra får prioritera. Vissa kan bara drömma om att köpa NÅGON av sakerna. Vissa kämpar stenhårt för att få den rätta looken hemma med en billig peng och vissa klickar hem det på nätet. Vissa svarar bara på kommentarer som kommer från de "rätta" personerna, om de ens svarar alls. Jag själv är väldigt dålig på det. (Men jag svarar ALLTID på mail )Men alla är vi värda respekt av varandra. Alla har vi rätt att göra vad vi vill i VÅRA bloggar. Tiden jag har just nu till att blogga är för att min kropp inte behagar att resa mig upp ur soffan och rensa allt det är ogräset etc.

Jag vet att det kan bli rätt så inriktat på konsumtion i min egen blogg. Mest vill jag inspirera och försöka reda ut i min egen hjärna vad jag egentligen vill ha INNAN jag köper en massa saker som jag egentligen bara blir lite inbillningskär i. För att de är så snygga saker. Men det kanske inte är jag. Det är ju det som är det svåra. Att samtidigt som man ska ha kvalitetstid med sin familj, ska ha tid med blogginlägg som man känner vill ska vara kul att läsa även för andra, rensa ogräs som väller fram i hela trädgården, ta reda på tvätthögar, få liten egentid som inte innebär att snabbdammsuga medan barnet sover och kanske kanske slippa ha dåligt samvete över att ringa till jobbet med att säga "Vi blir visst hemma idag också, hon har fortfarande feber", tredje gången på några veckor. Att känna hets över att inte bara ha ett hus med rätta inredningen, utan man "ska" även ha en snygg familjebil, råd att resa kors och tvärs, ha snygga stövlar och se modern och snygg ut, samtidigt som man kör sin märkesväsk dyra barnvagn.

Vad är det vi har kommit till? Köphets, avundsjuka, dåligt samvete, bitterhet och stressade magar? Och inte hjälper det ändå om vi vinner en massa pengar? Då räcker det iaf inte. Nej från och med NU.. så ska jag hänga extra mycket med min underbara älskade 3-åring. Som dessutom är så tuff att hon slutat med napp för ca 15 timmar sen.

Låter det som att jag har sovit lite för lite kanske? Ja det är väl också en av dagens sanningar. Så nu lägger jag mig så soffan och förbereder mig för alla tomater och ägg som kanske kastas på mig. Men det är min blogg och jag får faktiskt skriva så här ;). Alla kanske inte tycker att jag har rätt. Men så här tycker jag.

Meningen med detta var mest tanken på att får oss att MÅ BÄTTRE, att man inte måste ha en massa rätta prylar för att vara en underbara människa och ha en underbar blogg. Hur ofta man uppdaterar eller så. Det är inte det som är utmaningen. Inte för mig i alla fall. Utmaningen är att leva livet och att uppskatta det man har! Med så enkla medel som möjligt.

Att göra saker man mår bra av. Att uppskatta maten på bordet. Att uppskatta att man har hälsa. Att man har nära och kära som skulle göra vad som helst för dig. Just dig.

Kramar Terese

61 kommentarer:

Skrot och Skruv sa...

Kanske var det alla dessa tankar och funderingar som gjort att jag inte bloggat på hur länge som helst.

Kram till dig! Du ger så otroligt mycket inspiration...

Frida sa...

Jag ryser i hela kroppen för närmare sanningen än så kommer man inte. Detta var det härligaste och ärligaste inlägg jag läst på mycket länge och du jag håller med dig! Du får all respekt från mig för att du väljer utmaningen att leva livet och uppskatta det du har! Kram Frida

Johanna Stålros sa...

Bästa inlägget idag;) håller med dig om sååå mycket, visst känns det som en viss köphets råder...själv handlar jag mina kläder, de mesta på secondhand och de fynden är jag ofta stolt över. även loppisfynd. Jag har inte varit aktiv mer än ett par månader på min blogg, innan för jag har haft den i snart ett år, så var den bara min- ingen visste om den. jag började blogga för att mitt jobb är så psykiskt tunkt och jag var så orkeslös när jag kom hem, jag behövde skingra tankarna. Bloggen blev en skön övergång från jobb till privatliv, och jag måste säga att jag gillar att kika in och läsa hos mina fovvobloggar när jag kommer hem- där du är en och få inspiration, och tips. Sen är jag redo för kvällen;)
Min blogg är inte märkvärdig alls, i bland så skäms jag för den när jag ser alla fina designade snygga bloggar. Men jag försöker släppa detta och vara glad för det lilla jag har och att några faktiskt tycker om det oxå. Ha nu en superfin helg! Kram Johanna

Nilla sa...

Hej :)

Nu lämnar jag en kommentar, första på evigheter :) Tack för alla så rätta ord du präntat ner idag, så är det så många gånger! Säger hon som bloggar en gång i året, om jag kommer ihåg två gånger i året ;)

Men av alla de orsaker som du skrev så kan man ta lite av allt och plocka ihop varför jag tappade stinget till att blogga själv mer. Besöker fortfarande mina favoritbloggar och inspireras, men känner inte att jag själv har något att ge och då är ju valet enkelt att låta bli att skriva och koncentrera sig på det som känns viktigare här i livet.

Lycka till med det nya liv du bär på och sköt om dig och söta Hedvig!

Pst, vacker som en dag är du! Tror inte du behöver oroa dig över ägg/tomatkastning ;D

Kram Nilla

Emmy sa...

SÅ bra skrivet! Hoppas det är okej att jag länkar till det här inlägget. Det var liksom huvudet på spiken!

Kram

Elin sa...

Amen härliga T!

Nilla Q sa...

Det är första gången jag tittar in här och så får jag läsa det här. Sååå bra!!!
Nu ska jag titta vidare på din blogg och jag kommer säkert tillbaka igen:)

Ha en bra dag!

kram pernilla

Maria sa...

Så sant så sant. Känner likadant. Vill inte att bloggen bara ska handla om vad jag köper och vill ha och hur vi lever lyckligt familjeliv. Oäkta! Men samtidigt är det svårt att skriva om sömnlösa nätter och blöjor och en man som jobbar mycket... Vill nån läsa det?

Summa summarum, man får verkligen skriva VAD MAN VILL i sin EGEN blogg. Och DIN blogg är så mysigt!

Mjuka sa...

Skitbra skrivit Terese! Det är just detta, som är kärnan i bloggandet.Vi måste blogga för att vi känner glädje och avkoppling i det. För att man har ett brinnande intresse och för att man vill sprida ideér och bjuda på sin kreativitet.
Ha en fin fredag!
Kram Malin

Anonym sa...

You go girl!!! Och låt nu igen komma med att du är en hormonstinn gravid. För du har sååå rätt! Vi kvinnor har en tendens till att vara sådana, och det är just det som får en att skämmas över oss kvinnor ibland. Istället för att enas och stötta så stöter vi ut..

En stor kram styrka till dig....
///Alexandra

Brunkullan sa...

Mycket bra skrivet!
För så är det. Man vill ha, och vill ha.
Men i slutänden är det kanske 2-3 saker av de där 1000 man vill ha, som man verkligen köper.

Jag använder i huvudsak min blogg som anteckningsblock, moodboard och förhoppningsvis lite inspiration till andra.
Andras bloggar, som din tex, läser jag för inspiration och nya idéer.

Avundsjuk kan jag bli ibland när jag läser de större bloggarna, där det köps det ena och andra, renoveras och föds ungar, den ena sötare än den andra;)
Men ALDRIG missunnsam!!!

Sanningen är snarare den att dessa inspirerar mig till mer än bara inredning. Kanske att söka mig till annat jobb, byta inrikting och våga följa mina drömmar:)

Summasummarum: Jag ÄLSKAR bloggar:)

Kram Susanne

Annica sa...

Hej!
Tack för dina tänkvärda ord!
Gillar och har följt din blogg länge men är så dålig på att lämna avtryck... Den är mycket inspirerande och rolig att läsa!

Väntar med spänning på att din lill* bäbis ska komma så vi får se vad det är för en filur!
Kram Annica

Emelie sa...

Mitt i prick! Där satte du fingret mitt på och folk tycker säkert en massa om detta. Men så vad? Låt dem göra det... Här och nu - NJUT!
Imorgon vet vi inte vad vi har...

Må så gott!
kram Emelie

kråke sa...

så sant så sant....med tacksamhet följer respekt:))

kram på dig och hatten av till ett bra inlägg..:))

kram kråke

Unknown sa...

Skulle inte kunna sagt det bättre själv! Strålande skrivet!!
Tack för att du har en så härlig blogg :-)

Ha en fin fin kväll och helg!

Kram Malin

Anna sa...

Heja Terese!!! Bästa skrivet på lääänge!! Det är precis så det är, därför har jag i princip lagt ner min blogg, kanske jag vill/hinner eller kan ta upp bloggandet igen, kanske inte. Den som lever får se o tänker jag göra!

www.palindgarden.blogspot.com sa...

Heja heja heja!!! Inga ägg, inga tomater bara en massa applåder! Så himla bra skrivet!
Njut nu av din helg och din fina familj, det ska jag göra!

Massor med kramar!

Julias vita drömmar sa...

Önskar att jag kunde sända ett par supergoda Björstaägg till dig, men mest för att göra en god omelett eller sockerkaka av ;)

Jag önskar, att många många tar del av ditt inlägg!

Kramis

Fröken Agnes sa...

Hej!

Så klokt och sååå sant! Hoppas du får en riktigt fin helg.

Kram Jenny

ansku sa...

Hej Svejs,

Du har så rätt Terese!!!
Detta var verkligen såååå himla bra skrivet!

KRAM på dig!

Evelina sa...

Tittar in för första gången och måste som många andra skriva att detta var hur bra som helst! Min blogg är som en "dagbok" för mig själv över hur mitt hem har förändrats utan att vara för personlig... Och visst är inte alltid verkligheten så städad, rosenskimrande som den verkar i bloggvärlden, men jag gillar det lite att det är en sorts "fantasivärld" som man får ta med en nypa salt... Det gäller att ha distans till bloggvärlden, jag trillar också dit ibland och börjar jämföra mig, räkna besökare, kommentarer... osv.. men då försöker jag nypa mig i armen och fråga mig själv varför jag valt att blogga... Må så otroligt bra, ta hand om dig och de dina!
Kram Evelina

Anonym sa...

Oj så klokt! Äntligen, måste jag säga efter att ha läst många bloggar i flera år. Go girl!!!
/Maria

VITA NYANSER sa...

Vilket härligt inlägg. Du skriver många sanningar. Tänk förr när fruarna var hemma, mannen jobbade och försörjde familjen. Då bodde de trångt och hade bara det de behövde. Nu handlar det om allt det du skriver om, resa, fin bil, köpa inredning, vilket kräver att båda jobbar mycket och barnen är borta på dagarna. Något mellanting kanske vore något?

Kram L-L

Vettiga ord som väcker tankar!

Anonym sa...

Så sant, så sant.

Sanna sa...

Bra skrivet! Gillar allt vackert, inspiration och "feel good.":) Gillar att läsa olika slags bloggar och många inrednings-och modebloggar är så inriktade på konsumtion och lyx att jag nästan spyr.. trots att jag samtidigt älskar att se på allt fint. Suck. :) Dock finns det bloggar jag slutat läsa, eftersom de enligt mig tappat känslan och blivit enbart reklampelare för olika produkter etc..

Önskar dig en skön helg!
Kram,S

Anonym sa...

Hur man än väljer att blogga - ofta eller sällan, om inköp eller renovering, om lyckliga barn eller bråkiga ungar - så måste vi alla komma ihåg att det är vi tjejer som bloggar: och vi kan väl försöka hålla ihop! Jag försöker tänka att alla bloggar om det som de själva vill blogga om, och jag är SÅ glad att det finns bloggar om ALLT. Jag slipper köpa inredningstidningar eftersom bloggarna ger mig mer inspiration. Och jag slipper "hänga" på familjeforum eftersom andra mammor bloggar om olika barnproblem...

Bra skrivet av dig! Kram och lycka till med förlossningen hälsar jag som följt dig genom 2 graviditeter, husköp och bröllop.

Anna sa...

Gu va bra skrivet!! Precis vad jag behöver höra, även fler än jag kanske!

Snacka om att sätta fingret på rätt sak!! Klockrent och modigt av dig!!

Tack snälla du... det finns hopp här i bloggvärlden...

En stor kram till dig :)

Anna-Panna sa...

Kunde inte skrivit det bättre själv!

Tror att många, även jag själv ska erkännas, hetsas med på nåt vis och oxå MÅSTE ha det där, o det där o den där....

Bloggen är till för en ventilation tycker jag. Feelgoodbloggar i all ära men ibland kan det bli lite too much "happy happy" om du fattar vad jag menar!

You go girl!
Det här var det bästa, vettigaste o härligaste jag läst på länge.

Kram till dig.

Anonym sa...

Äntligen en bloggerska med sunt förnuft!! TACK för ditt sanna inlägg, det är skönt att höra att det finns folk som tycker att saker i livet är viktigare än pengar. Vi skulle behöva en rejäl jordbävning här i Sverige för att inse och uppskatta det vi har!

Apropå äggen så skulle vi alla behöva baka en kaka till Dig!!!

You made our day! Ha en fin fredagskväll kära du!! / hälsn C

Anna sa...

Hej igen!

Hoppas det var ok att jag länkade till dig (frågar jag nu såhär efterhand :P)

Vill bara att du ska veta att det du skrev va så himla bra :)

Kram

Livet är Underbart sa...

Mitt i prick! stor kram till dig <3

Tillsammans Hemma sa...

Du har så himla rätt i det du skriver. Men samtidigt måste jag erkänna att jag är både fassionerad och lite smått nyfiket förundrad när jag tittar in på tillrättalagda sk. lyxbloggar. De som liksom gör allt för att både försöka visa lite vanligt Svenneliv men samtidigt är oerhört noga med att allltid skriva i bloggen var kläder, inredning och allt annat tilll hemmet är inköpt.

Men det är väl också det som är lite roligt med bloggvärlden - att vi är olika och visar på olikheter. Men det är inte okay att göra trista påhopp på andra. Gör som med tv:n stäng av eller byt (kanal) blogg!

Ta hand om dig själv och fortsätt göra egna val som just du mår bra av. Om vi lyckas med det så mår vi alla så himla mycket bättre.

Nu ska jag kika vidare på din blogg, första gången jag tittar in till dig och nu känns det väldigt spännande att fortsätta följa med på din alldeles egna vardag.
Ta nu hand om dig från Loo!

Linda sa...

Så sant så sant., det är ett j-la gnäll på bloggsajter jag orkar inte med det därför läser jag så få.. och så blir man stressad för att man inte hinner med i svängarna, och arg för att man inte kan sluta bry sig om vad andra tycker. NÄ TUMMEN UPP FÖR DITT INLÄGG.!kram Linda

Trasselbacka sa...

Du har såå rätt! Satte och nickade för mej själv när jag läste ditt inlägg, TVÅ gånger måste jag tillägga...

Många visa ord och tankar. GO GIRL! Och lycka till med bebisen samt tuffa 3-åringen!

Kram!

ETT FRIDFULLT HEM sa...

Underbart!! Stor kram till dig och din härliga blogg!

Anonym sa...

Hej!

Jag brukar inte lämna kommentare på bloggar men läser ofta med glädje vad du och andra bloggare skriver. Idag är jag bara tvungen att skriva en kommentar. Jag tror att du har slagit huvudet på spiken och gör helt rätt i att det är nog. Nu. Jag blev glad av att läsa ditt inlägg och jag tror inte att du/vi är ensamma om att ha sådana funderingar och tankar. Lev livet, NU! Kramar

Solsjö - Under en vind sa...

Du satte ord på mycket av det jag kände redan efter ett år som bloggare! Bloggen finns fortfarande kvar nu 4 år efter start men de sista 3 åren har det inte varit fokus på shopping och inredning på det sätt...mest inspirationsbilder och närbilder som ger mig en känsla av lugn och & ro!
Förstår dock att bloggen lätt blir något annat när man arbetar med inredning, med butik, som fotograf osv för då blir bloggen en reklamplats och ett sätt att synas i en värld där konkurransen faktiskt kan bli ganska stor.

Ha en skön helg! Kram!

Anonym sa...

Du har såå rätt, väldigt bra skrivet. Jag tror att väldigt många känner igen sig i det du skriver. Tack för ett bra inlägg!!!

Pysselsyster sa...

Hej på dig!

Vilket modigt inlägg! Heja!
Tofflorna ja, vilka goa ena. Inser att jag nog måste köpa ett par rosa också om ifall att jag skulle råka slita ut dem.
Vi "lider" nästan av motsatt problem. Vi bor ju i ett hus byggt på 70-talet och här är smällhett. Misstänker att tofflorna tyvärr kommer att bli lite i varmaste laget så om det luftar lite upptill är det bra.
Vad spännande det ska bli med liten bebis. Det blir så ofantligt roligt att få följa från början. För det får vi väl?

Stor kram och hjärtligt lycka till

Linda sa...

Mitt i prick! Superbra skrivet! Kram Linda

Anonym sa...

SUPERBRA inlägg!!! You go girl!! Inga tomater här inte..;-) Kram!

::fina:: sa...

Respect till dig tjejen! Skitbra inlägg! Så många gånger som jag funderat på att sluta blogga för att jag bara har typ lika många hängivna bloggläsare som jag har fingrar på ena handen, för att jag inte bor i ett snyggt hus med vit inredning, för att jag inte skriver minst ett inlägg om dagen, för att jag inte har alla de rätta prylarna, för att bloggvärlden ibland känns alldeles löjligt ytlig. TACK för att du säger det många av oss tänker. KRAM!

Hem och Lycka sa...

Klokt och bra skrivet, huvet på spiken.

kram

the super ordinary sa...

Bra skrivet!! Förstår vad du menar och hur du känner..

www.InWhite4You.se sa...

Hej
Det du skriver är superviktigt. Alla ungdomar som är inne i denna rulliansen borde få komma till insikt tack vare dina rader. Många är ofta alldeles för fixerade vid märkeskläder och liknande. Det viktigaste är att man har varandra. Saker ger lycka och värmer bara en stund, sen vill man ändå bara ha mer.
Fina och nyttiga ord att höra i vardagsstressen. Det får en att stanna upp och njuta av det man har. Det enkla i livet som är gratis.
Kram och tack

fru cruz sa...

fina terese =), fina ord. det var alldeles för länge sen vi sågs tycker jag! vi får ta lite mammaträffar i höst!
kramar/ Maria

Emma G sa...

Har läst din blogg av och till i något år men nästan aldrig kommenterat, tror jag!
Det du skriver är så sant! Det är oxå sådant som påverkar mig att inte blogga så ofta, för att jag inte har tid att göra snygga bildcollage eller piffiga inlägg. Det känns som att det måste vara perfekt för att man ska "få lov" att blogga. Nej nu ska jag sluta tänka så och blogga som jag vill!

Tips till en höggravid:
Jag fick mitt andra barn för drygt 2 veckor sedan, jag kan rekommendera dig ett dopp i havet. På natten efter mitt första dopp satte värkarna igång 4 dagar efter BF... ;)

Kram Emma

Linda sa...

Äntligen!! Så sant beskrivet!

NerbyKatta sa...

Åå, så bra skrivet!! Klockrent! Där slog du huvet på spiken ;)

Älskar din blogg och även Julias vita drömmar!!! Läser alla era inlägg och inspireras till max! Även om jag är dålig på att kommentera så är ni bara BÄST!!

Många kramar Katarina.

Unknown sa...

Preeeecis så är det,å det är en himla tur att jag inte faller för trender,jag har min egen stil och står för den..:) Jag bloggar mest för att inspirera och visa det jag gör,jag älskar billigt och att göra om...Ett kanoninlägg..:)) Från mig får du inga ägg lr tomater kastade,utan du får en fräsch å god fruktsallad att smaska på...KRAAAM!!

Anonym sa...

Hej Terese

Detta skrev jag för 4-5 år sen i vår vita tråd, efter det la jag ner min blogg som jag egentligen kan sakna ibland. Jag försöker leva mitt liv med min familj och njuta av mina fynd och godheter utan att visa upp dom för världen. Jag besöker många stor bloggar och gillar att läsa och se det som visas. Men det jag gillar med din blogg är att du inspirerar, utan att visa upp allt du har. Utan du bloggar mycket om det du tycker är fint vilket inspirerar mig väldigt mycket. Tack för din fina blogg!

Kram Katarina

Lotta ♥ ohlovely.se sa...

Word! Jag håller med dig till 100%. :)

Anonym sa...

Luktar dubbelmoral här. du drömmer ju själv om att kunna köpa saker skriver du ju.

Lillterese sa...

Jag håller helt med. Jag känner själv ibland att jag antingen bara skriver om tråkigheter eller om vad jag vill köpa :-) jag vill använda min blogg till att samla inspiration. Det är klurigt att blogga för man vet ju aldrig hur andra tar orden. För mig är andras bloggar en plats där jag hämtar inspiration. Din blogg är ett sånt exempel, julias är en annan. Jag köper ibland något "av de rätta märkena" ;-) men för det mesta så försöker jag fånga känslor. Känslor som jag kanske fått genom att se vackra bilder ur andras hem. Keep it up!

Emma sa...

Tack snälla! Där satt den. Nu vet jag varför jag inte bloggat på en stund. Nu är jag inspirerad igen! Tusen tack för dina ord. Hittade din blogg nyss-nu lämnar jag den aldrig! Kram Emma

FORMELLE DESIGN sa...

Din blogg är fantastiskt fin och du ska fortsätta i din anda och göra det som du tycker är roligt och inspirerande!! Dom som inte gillar det man göra behöver helt enkelt inte göra sig besväret att titta in!!

Kram
Johanna

Smilla sa...

Herlig innlegg! :-)

Smillas Verden

Jennyshemochharmoni sa...

Kloka ord! Det är inte lätt i denna bloggvärld att hålla fokus på sitt eget inre och känna efter vad som är rätt för en själv. Någonstans måste man ändå rota fram det för att må bra i slutändan. Jag tror inte vi mår bättre av alla sakerna, tvärtom. Lagom är bäst.

KRAM!!

Jenny

Angelica Little Corner of Crafts sa...

Jag kastar inte, utan slänger lite fint en röd ros till dig, för det ÄR dagens sanning och kul och bra att någon tar upp den!
Kram å hej!

Happy Gunhild sa...

Bra rutet! Jag tycker att det är en svår balans att skriva nåt om en prickig kaffekopp eller nån annan kul inredningsdetalj, när man ser bilder på barn med uppsvällda magar. Herresjösses vad håller vi på med? Vi hamnar i ett perfektionshjul och ser inte vad som verkligen är viktigt. Och då skapas...stress. Tycker du är sund, klok och modig som både reflekterar och vågar sätta ord på detta. Fint! Nu går vi på lust och det som känns kul allihopa!

Kviddevitt sa...

åh, skönt! Precis som jag känner. Men det är inte lätt att komma ur ekorrhjulet alla gånger... Tyvärr.

Tusen tack för dina små hälsningar inne hos mig. Jag är så himla dålig på att kommentera men din blogg är så himla mysig och fin. Du är duktig! Mvh Elle