Visual merchandiser

måndag 29 augusti 2011

En liten Signe och nya planer



En trött liten Signe...

Ja här händer det väl inte så värst mycket. Man lever i den berömda bebisbubblan, även om det är lite annorlunda den här gången då vi redan har ett barn sen innan. Det där med att ligga i soffan, glo på filmer och käka hämtpizza verkar liksom inte få plats. Istället så har vi mer energi och pysslar lite här hemma. Planerar lite höst. Vi brukar ju komma på våra egna ideér ibland. En gång hade vi "inte äta e-ämnen på en vecka" veckan. En annan gång bara äta vegetariskt. Det är rätt spännande. Att se hur man klarar sig och vad man får uppoffra.

Nu till hösten var vi en liten konsumera mindre plan.

  • Planera mat varje söndag. Göra en veckomatsedel som innehåller kvällsmat och som räcker att ta med i matlåda till dagen därpå. Handla endast detta.
  • Tänka över vad vi konsumerar. Behöver jag köpa en sak som är fin när det kanske behövs något till hemmet som är ett måste? Att låta bli att köpa mer saker då det faktiskt går att använda det vi har.
  • Sälja lite saker som vi har hemma och inte använder. Som jag vet att jag aldrig kommer att använda som någon annan kan få nytta av.
  • Rensa i skåpen, skänka, kasta och se över vad vi behöver.

Mina största bitar att jobba med:

  • Att låta bli den gudomliga drycken Coca cola. Hela min kropps fylls av lycka när jag tar en klunk. Planen är att detta härliga gift endast ska få intas vid fredags och lördagsmys från och med NU. Iskallt vatten med Citron ersätter detta.
  • Att låta bli en massa gottesaker hela tiden. Min stora craving har ju nu varit Marabou chokladkaka med krossad dajm. Mmmmmm...
  • Att istället för att hamna fastklistrad vid datorn, göra sysslor här hemma och belöna mig med datorn på kvällen. Era bloggar är ju min drog nummer 3!

Har ni några höstplaner!?? Dela gärna med er!

17 kommentarer:

Angelica Little Corner of Crafts sa...

Det lät som sunda och realistiska mål! Det klarar du bara du vill! Och det verkar du vilja! OCH nu har du ju skrivit dom här, haha!!! T o late!!
Ha det bra och grattis till lillfisen!! Kram!

Anna sa...

Drog nummer 3, skönt att höra att jag inte är ensam, hehe!!

Allt blir mycket lättare om alla med på tåget, så heja er!!

Kram

(Så fin bebis ni har, blir lite sugen på en tvåa själv faktiskt...)

Madame Morell sa...

Måla mer tavlor. Äta mindre kött. Ha fler fester. Göra en sista -allra sista satsning på att bli gravid. Så just därför kanske inte ha mer fester förresten. Höra av mig mer till mina fyra systrar. Kanske träna.
Din lista såg bra ut och det gjorde Signe med!
Kram Jessika

Johanna Stålros sa...

Åhh så underbart vi ska inte sticka hål på din bebisbubbla- njut fina du! Kram

Inredningsfrun sa...

Ååååå men GRATTIS till ert (andra) lilla mirakel. Hon är alldeles perfekt! Vår "lilla" bebis har redab hunnit bli 4 1/2 månad. Hej å hå vad tiden går.

Ja. Vad har vi för höstplaner här då. Det får bli att rensa ut en massa som vi ska sälja på loppis till skördefesten i slutet av september. Shit vad man samlar på sig grejor!

Å så ska jag lova mig själv att gå till gymmet mer än två gånger per vecka. MÅSTE. Hmmm...

Iallafall.

KRAM och än en gång grattis till lilla Signe.

// Inredningsfrun

... sa...

Låter som allt jag har planer på... Det där med cocacola kommer bli tufft, hur ska jag klara mig utan det liksom?! Haha.... Men bra att du skriver upp det så jag blir mer peppad :-)

Barn & Inredning sa...

Oj här hade jag missat lilla Signe...
Stort grattis till er fina dotter.
Så skönt att det är över & nu har ni bara en massa mys framför er.
Grattis stora syster Hedvig, helt plötsligt Blir Hedvig så stor :)
Många kramar Malin

Grodmamman sa...

Låter som en lista jag också skulle kunna skriva under på och dina största bitar att jobba på hade jag kunnat skriva jag också! Har börjat med colan och det gick förvånansvärt bra förra veckan!:)
Har redan fått sålt en del på Tradera och ska försöka få sålt ännu mer.
Lycka till med dina höstplaner!:)
Kram

Maggan sa...

Först och främst, Grattis till lillasyster Signe!

Lycka till med era höstplaner, låter väldigt sunt och något som man lite till mans skulle behöva tänka på mellan varven!

Mvh Maggan

NilocWhite sa...

Vilken Sötunge! Grattis! - Ät mer mat! Jag hade oxå begär efter socker förr. Så in i bomben to be honest! Men Ordentlig mat, många ggr/dag gör susen! Det håller ju blodsockret på en jämn nivå=du blir inte sugen på saker. Höstplanerna ersätts av sommarplanerna=saving cash;) trevlig kväll och grattis än en gång till bebis!

Anonym sa...

En sån söt liten tjej, nu har ni två godingar :)
Oj man kan tro att du skivit dessa rader direkt till mig, jag har så lätt för att handla, allt från mat till saker till hemmet. Behöver nog bara hälften om man ska vara ärlig.
När det kommer till godis och dricka känner jag mig inte så träffad. Har inte ätit godis på 2 år och dricka har jag börjat dricka nu endast på helgerna (eller ngn gång då o då :)) Det är så bra med lister som dessa som peppar till ett sundre liv på alla plan.
Ha det så bra nu och njut av er utökade familj!

Unknown sa...

Hej

Grattis till den lilla.
Hon valde en bra dag att födas på.
Har också problemet med colanmen måste ta tag i det jag med endast fredag och lördag, gäller här med.
Men fall på snöret i dag då jag kännde att nu måste jag ha en tycka synd om mig dryck.

Ha en underbar dag.
Kram

www.palindgarden.blogspot.com sa...

Men åh lilla hårbollen, va söt hon är T!
Colan är svår att få bort jag vet, men har själv lyckats rätt bra med den biten..men choklad! Oj vad svårt det är, man får inte ha någon hemma helt enkelt!!

Själv försöker jag spara lite mer pengar, är och har alltid varit sämst på det. Dock är det svårt när man lever på mammapenning. Min bästa vän är i Australien och arbetar två år framåt. Hade varit kul att spara ihop till en resa för familjen dit!

Veckomat lista kör vi på och storhandlar, går helt okej faktiskt!

Kram

SOFIE sa...

Åh lilla hjärtat!!! Mys!
Skönt att ta tag i en massa sånt där, skulle jag verkligen också behöva...!!! Hoppas jag blir så inspirerad så jag orkar ta tag i det jag med ;) massa kramar!!

Jes/Vita villa vila sa...

:)

Om du råkar hitta ett knep att bli kvitt den bästa drycken ever (efter vatten) så hojta är du snäll!!! Coca-colan har mig fast också :).

Härligt med höstplaner och passa på att njut av lilla Signe. Tiden går så fort. Min skorpa no 2 är redan 3 månader... Gosh!

Kram Jes

Maja sa...

Hej hej!

Tittar in här titt som tätt, men brukar inte kommentera. Men nu könde jag att jag ville det. Älskar din blogg, så fin inspiration och mysig stämning! Och ert lilla höstprojekt ser jag fram emot att följa, jag tycker osm du att konsumtionsvanor är något man kan se över, varför handlar vi så mycket hela tiden?

Mitt höstprojekt är att få mitt nyblivna Shanghaihem att b i mysigt och trovsamt. Känns just nu som att bo på hotell, blä!

Grattis till den lilla sötnosen förresten. Härligt att få vara hemma och njuta, även om det är mer jobb med två barn.

Kram, Maja

dagliga smulor sa...

Det där lät som en bra lista, listfreak som jag är ! ;o)

Grattis till lilla underverket med :o)