Visual merchandiser

måndag 8 augusti 2011

14 dagar kvar



Är ni vakna?

Jag är, men borde sova. Ladda batterierna inför vad som komma skall. 14 dagar kvar nu. Det ska bli så kul att se vad det är för en liten krabat som har legat där inne så länge nu. Är den lilla rödhårig som Hedvig? Kommer h*n att väga lika lite som lilla Hedvig gjorde? Är den frisk? Har den tio tår? Är det samma kön som ultraljudet visade?

I morgon går jag in i vecka 39! Tänk, vecka 39.. så sjukt nära det är nu. Jag blir nervös när jag tänker på det. Det har varit en bra graviditet, trots illamående till vecka 19. Det är så mycket knäppa tankar som dyker upp så här i slutet. Det känns så konstigt att det är en liten som kommer att bli lika älskad som Hedvig. Och som jag älskar henne! Nu ska jag bara intala mig att allt kommer att gå bra, något annat kan jag ändå inte förbereda mig på. Man ska inte ta något för givet, det vet jag med min "ryggsäck", men det kommer att gå bra...

Lilla Hedvig vägde 2970g när hon föddes 3 dagar över tiden.
Jag håller tummarna att jag slipper gå längre än så.
Vad har ni andra för erfarenheter av syskonen att dela med er av?

Tänker ta lite bloggledigt någon dag, jag får se om jag kan hålla mig!
Har ni frågor så kan ni passa på att ställa dem så lovar jag att svara på dem när jag är tillbaka!

Ha en superfin början på denna vecka
Kram Terese

PS. Den söta outfiten på bilden kommer från Zara.se

16 kommentarer:

Villa Hemma sa...

Det kommer att gå kalasbra!
Kommer ihåg att jag funderade mkt på hur det skulle kännas att bli ytterligare en i familjen, men det kändes helt självklart fr första stund. En sak som jag reagerade mkt på var attstorebror var sååå stooor när jag kom hem fr bb. Han hade liksom växt enormt på ett par dagar :)

Kram

Ps är lite nyfiken på vad ul visade o vilka namn ni funderar på :)

HEMLÄNGTAN sa...

Känner igen det där såväl. Det var ju så många tankar innan förlossningen och det kändes ganska konstigt med den andra tyckte jag. Precis som du skriver så kan man inte förstå hur man ska kunna älska en till lika mycket som den första. Men kärleken är verkligen oändlig där tror jag.

Du gör rätt i att ladda batterierna. Och det kommer gå jättebra, säkert lättare än första.

Huset i bullerbacken sa...

Tror att alla mammor tänker på just kärleken till ett till barn när de väntar nr. 2 men tro mig den kommer att finns där! Den tar aldrig slut.

Min stora flicka (4år) har älskat sin lillasyster från första stund. Det har inte funnits eller finns inte en enda gnutta till avundsjuka emot lillasyster som blir 1 år nu på torsdag. Hon är verkligen super stolt över henne.

Hoppas ni får se eran lilla snart!
Lycka till och du gör rätt i att ta en liten paus, det är du värd!

Kram

Jessica sa...

Herregud vad spännande! Håller alla tummar och tår på att det kommer gå kalas!


Kram och lycka till!

Lilla huset på prärien sa...

Åh vad härligt! Det kommer att gå jättebra allting. Gud så spännande. Du får ladda upp med lite kladdkaka då ;) Den är verkligen den bästa. Men du... då måste du testa Glassmaräng-tårtan också! Mums!

Lycka till med allt!

Kram Jenny

Malin-mamma till Arvid sa...

Min lilla Arvid vägde endast 2580g fast han föddes på utsatt dag, men nu ett år senare är han en liten knubbis... =)
Ville bara passa på att säga att din blogg har senaste månaden kört om alla andra o blivit min absoluta favorit!! Sparar den alltid till sist på bloglovin så jag kan njuta riktigt ordentligt. Vill också passa på att önska ett stort lycka till!! o som du säger, de kommer att gå toppen!! Kram

Anonym sa...

Det kommer gå finemang med nr 2 ska du se. Allt löser sig med tiden! Förlossningen kommer nog gå åännu snabbare än första, så var det för mig i alla fall som tur var!
Du kommer inte kunna älska den lill* mindre än den stora, det lixom bara kommer.

Jag är såå nyfiken nu!!
Passa på att vila nu.

Kram

FORMELLE DESIGN sa...

Hittade precis till din fina blogg, alltid lika roligt att hitta nya favoriter.
Spännande med bebisen som snart kommer, jag har tyvärr ingen erfarenhet av fler än ett barn men förstår dina tanka kring att ha två. Är övertygad om att det kommer bli kanon!
Lycka till med allt, jag kommer fortsätta följa dig här och ser fram emot det :)

//Johanna

www.palindgarden.blogspot.com sa...

Här var lillebror större än storebror när han föddes och jag är galet tacksam att vattnet inte gick av sig själv för då hade han fötts i bilen.
Jag var helt öppen när vi kom in och ändå var ja hur lugn som helst och tänkte fan vi kommer få åka hem igen. Tror vi var inne 40 min innan allt var klart (dom tog hål på hinnan direkt)

Sen när Malte kom och hälsade på fick jag först en chock, tyckte han nästan såg läskigt stor ut och när jag skulle krama han. Ojoj vilken jätte :) Men det har funkat jättebra mellan dom två hela tiden, någon gång har Malte iof sagt "ni älskar Vilson mer än mig för ni är jämt med han" då får man dåligt samvete men det går över sen är man vänner igen!

Det kommer gå hur bra som helst ska du se, mitt tips är iaf att kanske inte stanna hemma för länge. vet inte hur långt ni har till bb heller men vi hade ca 40min bilresa!

Lyx med yankee butiken, vi har inte ens en återförsäljare längre så jag tackar för tipsen. Gillar inte heller fruktiga söta ljus!

Stor peppkram till dig!

Johanna Stålros sa...

Åhh nu är det nära....kommer att gå så fint, jag tänker på dig och skickar tankekraft. Vila dig och samla kraft nu fina Terese. Kram Johanna

Pernilla sa...

När vi väntade vårt andra barn var det nästan omöjligt att tänka sig att det rimligen skulle gå att älska ett barn till lika mycket. Nu, när lilla trean är på väg, har jag inte den just den oron - det finns gott om plats i hjärtat! Lycka till med lilla syskon!

Vi får vänta ungefär 7 veckor till innan vår bebbe är färdigbakad!

Anna sa...

Hihi vad roligt att vi nästan har lika långt kvar, det skiljer bara en dag :)
Önskar er all lycka till!
Kram Anna

Lilla huset på prärien sa...

Jag känner till massor av loppisar :) Vad är det för skivbord du är ute efter? Jag ska på loppistur på söndag är det tänkt... :)

Kram Jenny

Lotta ♥ ohlovely.se sa...

Åh, så söta kläder.

Spännande nu. Nu får ni snart träffa bebis. Åh, så mycket härligt ni har framför er.

Stor kram!!

Anonym sa...

Tänk vad mycket fantastiskt ni har framför er! Ett av dom mest underbara och största ögonblicken i mitt liv är när storasyster fick träffa lillebror första gången. Helt magiskt! Hon satt med sina små armar om sin lillebror och var så stolt och man förstod att även hon älskade honom från första stund. Det jag vill säga med det är att njut av den stunden och alla andra fantastiska stunder! Det är underbart att se sina två små älskade barn samspela med varandra!
Ett stort lycka till! Nu väntar jag med spänning på att få se en liten krabat här :-)
/Linda

Theres sa...

Åh va spännande för dig/er :) Jag minns nästan det som igår hur det kändes!

Minna kom på BF-dagen. Förvärkar under 2 dagar och hemskickad båda gångerna - TOTALT nederlag och besvikelse kändes det som :( Tredje gången gillt alltså, och från det att vi kom in till förlossningen så tog det 12,5 timmar, sen var hon här :) 3226 gram och 50 cm!

Theo kom på BF+5! Gjorde hinnsvepning ett par gånger efter BF-dagen för att få igång det. 2 dagar före ankomsten så fick jag igång ett värkarbete och lades in, men den stoppades med bricanyl *SUCK* Hem igen. 2 dagar efter så tyckte jag att det läckte fostervatten och vi åkte in till specialistmödravården där de undersökte mig. Mycket riktigt, fostervatten + att Theo var lägesberoende då hjärtljuden gick upp och ner.
5 minuten efter jag lagt mig i patientsängen på förlossningen så gick vattnet i rasande fart! Brun/grönt och det blev tal om kejsarsnitt, men det blev aldrig av. Det tog bara 4 timmar och sen var han ute :) 3470 gram och 49 cm.

Mindre än sin syster vid ankomst men SÅ mycket större i tillväxt efter det :)

Hade bara lustgas med Minna, och med Theo hade jag lustgas och till slut epidural.

Minna blev storasyster när hon bara var 19 månader så det har verkligen gått uppochner och hela tiden har det varit en rejäl bergochdalbana! Men fullt så underbart ändå :) Det blir en massa bråk och en massa "NEJ, slå inte på din lillebror!!" etc. ;)

Ni har något alldeles underbart framför er och det är så mysigt med en familj som växer och sopm till slut växer tillsammans :)

Önskar dig stort lycka till! Hedvig kommer bli en underbar storasyster då hon verkar vara en underbar tjej!

Kram från gamla kollegan Tess!

www.stratess.blogg.se (anv.namn: theresblogg, lösen: 0810)