Visual merchandiser

tisdag 1 november 2011

Systrarna som tar över tronenHej på er!

Enligt mig så har systrarna Eisenman petat ner Leila från tronen inom kökets boklära. Jag känner att cupkakes, kakor, cheesecakes och andra bakverk är lite så där tråkigt i längden. Det har blivit lite väl mycket av det på sista tiden, överallt ser man liknande bakverk, och just därför tycker jag att den här boken med otroligt läcker festmat kommer i rätt tid! Ett riktigt bra upplägg där man får hjälp att planera allt från antal snittar till läckra rätter. Boken är uppdelad i olika kapitel med festmat från bland annat Japan, Mexico, Norrland, Usa och Frankrike. En massa gott som känns helt rätt lagom till fredagsmyset eller fester i olika storlekar. Mingelfesterna är räddade för all framtid! Årets julklapp vågar jag kalla den!

Boken köpte jag på Hemlängtan tillsammans med det läckra kakfatet som troligtvis kommer vara den andra hemliga ingrediensen till lyckad fest. Till vardags ska den få agera fruktfat (ja jag har fått dille på avokado) och till julen får det bli en massa annat gott. Kanske ett ostfat med en massa kex eller ett fat med chokladpraliner.. det ska bli kul att servera med det. Superlätt att plocka isär också om jag inte vill ha det framme jämt. 

I dag har jag fortsatt med städningen, myst med barnen och faktiskt kryddat måndagen med att duka med fina glas, servetter och ljuslyktor. Jag har bestämt att jag ska göra något vardagslyx varje dag. Något enkelt. 

Hoppas att ni haft en fin start på veckan!

Kram Terese4 kommentarer:

Jenny sa...

Åh, vilket snyggt fat!
Boken verkar superspännande, jag håller med dig om Leilas, känns som hon redan gjort samma förut liksom...
Förstår att du är nöjd med fatet, riktigt avis blev jag allt ;)
Ha en bra fortsättning på veckan, kram Jenny

STILinredningochdesign.blogspot.com sa...

hej!
Vilket kakfat, tänk med massa juldekorationer till julen...

Denna bok måste jag köpa, är ju så kul med "plockemat".

Ha en fin dag
Kram

Jes/Vita villa vila sa...

Åh vad jag har bläddrat igenom den fina boken på Ica. Ser ljuvlig ut! Värd att önska kanske. Frågan är var man gör av alla fina kokböcker bara. Tycker att vi svämmar över här hemma av alla, förvisso vackra o härliga, men oj så många böcker om tapas, grekiskt, muffins, husman och allehanda föda ;). Har du något tips?

Fatet var underbart!

Kram Jes ♥

vi i villa ville kulla sa...

vilken inspiratonsbok...Kanske en julklapp..mmm..
Ha en bra dag!
Kram Lotta