Visual merchandiser

tisdag 15 november 2011

Viljan att skapa egna vägar


Vårnyhet från Granit med text av mig.


Träffade en god vän idag. Vi pratade om allt möjligt men väldigt mycket om inredning. Det fick mig nog att inse lite att jag vet inte alls vad jag vill. Jag har nog kanske gått inredningsväggen. Jag vill ha alla stilar samtidigt, på samma gång vill jag bara ha en stil och det är min egen. 

Nu är det lantligt, lyxbohem, funkis, nordiskt... jag gillar alla på sitt sätt. 
Jag vill inte behöva välja. Jag vill smaka på hela kakfatet, men ändå ha en röd tråd.

Jag tycker inte om att hamna i fack. 
Jag vill inte vara den som följer andra fotspår, jag vill skapa mina egna vägar. 

Det finns så mycket fina inredningsprylar just nu. Många fina speciella saker som vart väldigt svårt att få tag på innan inredning på nätet blev större än shopping på lördagar. Nu kan knappt leverantörerna imponera längre. Allt finns redan. Vi tröttnar på sakerna snabbt. Butikerna svämmar över och många säljer i stort sett samma saker. Hur fint jag kan tycka att saker är så kan jag avstå bara för att inte ha det som är trendigt. 

Många gillar samma saker, de som har råd är först, de andra som får spara ihop till det blir copycats. 
Jag vill inte ha samma saker som alla andra, jag vill sticka ut ur mängden. På mitt eget vis.

Jag behöver ta en inspirationspaus, inspireras av något från mig själv. 
Jag har nog blivit inredningstrött.

Gäsp...

Ps.. Någon annan som kan känna så?


17 kommentarer:

Anna-Malin sa...

absolut.
jag spretar lite hit och dit
emellanåt, men återvänder
så gott som alltid till min bas.

och vet du.
jag provade vim. men nej.
så idag har jag köpt ny färg.
i en ny kulör :)
första varvet är redan klart.

(målar alltid när jag känner
mig stressad. det är nåt
lugnande över det... ;)

Charlotta ♥ ohlovely.se sa...

Tack för idag. :) Ja, precis som du skriver så känner jag lite som du. Jag tror jag så länge gått och planerat för det här nya huset att nu nr jag väl sitter här så har jag totalt gått in i väggen. Men tack för all inspiration idag. Guld värt. :)

Kram från Lotta

Johanna Stålros sa...

Hahaha så jag känner igen mig i det du skriver;) inredningsväggen var det ja....Kram

Marits vita skrin sa...

Policy Jaaaa.

Känner igen mig i allt du skriver. Att inte kunna bestämma stil och att låta bli ströläs nånting jag tycker omför att jag vet att jac kommer tröttna på det, om jag inte redan gjort det innan jag fick råd :-)

Mycket bra skrivet Tessan :-)

Kram kram
Marit

Stora och små drömmar sa...

Ja jag vet precis hur du känner det, tror det är normalt att känna så. Ha det bra Kram Jessica

Skumpa och Spaljé sa...

Ja jag håller med, det är bra att inte göra som alla andra, det är så lätt att jämföra. Håll på din egna stil, det blir säkert jättebra...Det finns inget som är rätt eller fel.

Kram Helena.

Linda.. sa...

Hejsan!

Brukar kika in här då och då, och tycker att du har en fantastisk blogg. Och jag känner igen mig i varenda liten bokstav.

Just därför handlar jag det mesta på loppis. Billigt, utifall (vilket jag gör) tröttnar. Och ofta väldigt unikt. Till skillnad mot alla dessa saker man ser i alla hem nu för tiden.

Mvh Linda

Jennys gömma sa...

Bra tankar...visst känner man igen sig! Det är så lätt att ryckas med av det stora utbudet. Jag brukar tänka att här bor vi och ingen annan,vi ska trivas och vi bestämmer hur det ska se ut! Kram Jenny

Anna sa...

Inredning och vissa trender kan stå mig upp i halsen, går i perioder...

Jag har varit förvirrad och spretat genom åren... Men har nu, tror jag, hittat/landat eller snarare återvänt till en stil/inriktning som är jag. Jag har hittat tillbaka till ett spår jag hade för flera år sedan.

Jag blandar gammalt och nytt när det gäller möbler, många gamla möbler har hängt med länge, länge... Svart och vitt är min röda tråd.

Försöker hålla mig till det rena klassiska, som håller i längden, inga stora utsvävningar.

Faller dit på vissa mer "populära" inredningsdetaljer måste jag erkänna...:P

Dock i min mening, klassikt vackra saker som aldrig går ur tiden. Men måste såklart begränsa mig av ekonomiska skäl.

Uj, uj vad jag babblar på....

Du skriver så bra, ville egentligen bara säga det!!

KRAM

seventeendoors sa...

Jag tror man får gå på magkänslan, man känner när det blir rätt (o när det är fel).
Sen är det väl så att det är bara att inse att man påverkas av trender och förändras själv över tid, så man kanske aldrig "blir klar" med sitt hem eller sin stil..
Intressant inlägg!
enoni

Lisa sa...

Absolut. Du sätter verkligen fingret på hur jag känner emellanåt. Ibland måste jag bara stänga av alla bloggar och input från olika håll, för att bara känna efter vad min magkänsla säger att vi ska ha tex.. Och ibland blir jag trött på inredning, för hur mycket jag än älskar skapandet och kreativiteten i det, känns det ibland bara så himla ytligt.. Här sitter jag och funderar på inredning så att det knakar och i vissa bloggar frossas det i grejer så det står härliga till, medan en del i vårt land och på vår jord inte ens har mat för dagen. Men sedan igen kan jag inte låta bli att inspireras av vackra hållbara ting. kram

Jes/Vita villa vila sa...

Sköna tankar vännen! Ibland behövs en paus och bara landa. Vi har nog alla dunkat in i inredningsväggen lite till kvinns ibland, tror jag.

Jag tycker för det att du har ett underbart vackert hem!

Kram Jes ♥

HannasHörna sa...

Bra tankar! Jag tror att det är viktigt att tänka efter innan konsumtion. Även gällande inredning. Jag tycker att ni verkar ha ett superfint hem. Kram

Anonym sa...

Mycket bra skrivet Terese!!

Samma tankar här!

Och många kanske känner sig stressad för att "visa" något på bloggen fort fort fort, för att hinna "först".. att inte bli stämplad som härmapa.. Det är väl lite lika med butiken, och detta styr man inte över på samma sätt.. alla gånger har inte jag iaf möjlighet att ta hem nyheter på en gång. Man får vänta, och då blir man helt plötsligt copycats.

Just nu pågår mest rensning här hemma. Inte så mycket inredning utöver butiken. Nu är det hälsan som styr. Rädslan som följer med. Vill göra sååå mycket mer saker med barnen. Ha egentid med Oliver.

De var mina tankar idag ;) Nu sängen, zzzzzzzzzz

Kram på dig!

Ansku

Villa Björkenäs Backen sa...

God kväll !

Mycket bra skrivet.
Visst är det kul med bloggandet och allt inspiration som Man får.

Men det ska inte bli tävling och att man ska vara bäst.

Ha en fin dag !sov gott !

Kram

Anonym sa...

Ja, det är så lätt att dras med av trender, för det känns så himla snyggt och rätt just nu. Men man kan inte reagera på alla impulser för då hamnar man på villovägar vad gäller det som är ens EGEN stil, för det tror jag de flesta av oss har nånstans därinne.. Det är svårt det där! Samtidigt är det ju kul med trender om man ser det i ett superlångt perspektiv. Det kan vara kul att titta på gamla bilder och se att man hade pastellfärgat hemma på 80-talet. Eller Lasse Åberg planscher i början av 90-talet. Det är ju tidstypiska tecken som jag tror kommer skänka en del glädje i framtiden. Man kommer se tillbaka på vissa saker med mer ömhet än man kan föreställa sig idag. Men det är trist om man hela tiden strävar efter att vara trendig och "först" (ingen är först egentligen) för då förlorar sakerna sin glans så fort. Man kan känna efter länge och försöka hitta saker som tillhör det där som verkligen får ens hjärta att bulta supersnabbt. Men sen kan det ändå vara svårt att få ihop det. Jag själv gillar också flera stilar som kanske är svåra att jämka ihop.

Jag tror nyckeln är att vara extremt selektiv! Det ska krävas ganska mycket för att en pryl ska få komma hem från butiken. Då tror jag det blir rätt.

Sofia

Kronblad och Lantliv/Jea sa...

Jag håller inte riktigt med om den meningen med att de som har råd är först. Det finns ju de som har mer pengar än smak, de som är kreativa med små medel och de som köper taskiga ullaredskopior.
Det är blir själlöst när någon bara köper en massa dyra prylar och inte gör något annorlunda.
Fast vem är annorlunda, det ser ju nästan likadant ut överallt.

Jag tröttnar alltid innan jag ens hinner sätta upp en grej på väggen, och blir väldigt kritisk om jag tar hem/köper något. Har varit lite trött på inredning faktiskt. Men nu är jag sugen på att få ordning så det är förvaring och barnens rum som blir prio ett. Har kommit fram till att dressingroomet är bull att dela på. Vi vill ha olika ordning så nu bygger vi en platsbyggd garderob där var och en har som den vill...

Vilken goding hon är bessen.
Kram på dig!
/Jea