Visual merchandiser

söndag 29 augusti 2010

bullar i mängder



Här kommer receptet på världens godaste kanel och vaniljbullar!

Vaniljsåspulvret i fyllningen gör bullarna saftigare. Pulvret binder ihop fyllningen så att den håller sig kvar i bullen. Receptet har jag hittatpå http://www.kokaihop.se/ och klickar ni så kommer ni direkt till receptet, dock måste man bli medlem för att kunna se hela, men det är gratis! För er som inte orkar så skriver jag receptet här:



Ingredienser (35 st.)

150 gram rumsvarmt margarin
1,25 dl vit sirap
0,5 tsk salt
1 st ägg
5 dl mjölk
50 gram jäst för söta degar
2 tsk nystött kardemumma
ca 15 dl vetemjöl
Fyllning
200 gram
smör eller margarin
1,5 dl florsocker
2 msk kanel, malen
2 msk marsánpulver


Pensling och garnering:

1 st ägg
pärlsocker

Gör så här:

1. Rör matfettet, sirapen och saltet vitt och poröst. Rör ner ägget.

2. Värm mjölken fingervarm. Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt den ljumma mjölken. Rör om tills jästen är upplöst.

3. Klicka ner ett par matskedar av matfettsblandningen i bunken, tillsätt kardemumman. Blanda ner 10 dl av mjölet och arbeta snabbt samman till en slät men ganska lös deg. Täck bunken med en bakduk och låt degen vila i ca 30 minuter.

4. Fyllning: Rör samman alla ingredienserna till en slät massa medan degen vilar.

5. Tillsätt resten av matfettsblandningen till degen och blanda ner det sparade mjölet, eller så mycket att degen är blank och smidig efter knådning.

6. Stjälp ut degen på mjölat bakbord och kavla ut en rektangulär platta. Bre på fyllningen och rulla samman.

7. Skär upp rullen i skivor och lägg över dem på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa till knappt dubbel storlek, eller ca 30 minuter.

8. Sätt ugnen på 250 grader.

9. Pensla de färdigjästa bullarna med lätt uppvispat ägg och strö sedan över lite pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen i 6-7 minuter.

Tips!


När bullarna ska läggas på plåten kan du lossa lite lätt på degänden och stoppa in den under bullen. På så vis får du höga fina bullar eftersom du "låst" dem så att de inte kan rulla upp sig under jäsning och gräddning.

5 kommentarer:

Jessica sa...

Åh vilket kanonrecept!

Tack och bockar och sparar det i en liten vrå i datorn!

//Jessica

Johanna sa...

Det ska jag testa! Mina bullar brukar alltid bli så torra. Dina ser fina ut.

Tulipa sa...

Tack för receptet!

Bakade bullar i veckan, men nya recept är alltid kul!

Snyggt med ljungen i zinkspannen!

Kram mariette

Lantligt i smultronbacken sa...

Gottigt. Var nästan lika som mina bullar såg jag. Har börjat använda marzanpulver i krämen jag med för lite variation

Kram

Victoria & Johanna sa...

Vilken fin blogg och vilket underbart bullrecept. Det tackar jag för och kommer absoult att baka i helgen. Hur fann du vår blogg? Såg att du även finns på fb, har "gillat" då du gav mig massa inspiration bara efter 10 minuters bläddrande.

Mvh Johanna