Visual merchandiser

onsdag 7 december 2011

Shoppa mera!Den här bloggposten innehåller nötkrämJag gick in i UNICEF´s gåvoshop där man kan köpa vaccin, myggnätt, vätskeersättning och annat som de katastrofdrabbade behöver. Otroligt svårt att välja något eftersom de skulle behöva hur mycket som helst och jag skulle vilja köpa minst en av varje sak till dem. Till varenda liten unge. Det finns böcker att köpa, tänk att få ge dem en liten stund då de kan försvinna in i sagornas värld, man kan köpa en fotboll och visst är väl lek viktigt också. Tänk att de finns de som skulle älska den där bollen lika mycket som livet självt medans vi här i västvärlden köper ännu mer leksaker fast vi har överflöd. Jag tror att jag ska köpa något i shoppen från barnen. Från ett barn till ett annat. Signe som precis varit på vaccination får ge bort vaccin och Hedvig som älskar böcker får ge bort ett paket böcker. Lite symboliskt. Och så får de ett ett varsitt fint kort som jag kan lägga i deras minneslådor sen. Alla kan hjälpa!


”Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.
Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.
Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.
Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp.

3 kommentarer:

Charlotta ♥ ohlovely.se sa...

Bravo! Vi ska också ge bort lite vaccin m.m. i julklapp i denna tokiga "konsumera-mera-värld".

En självklarhet tycker jag och det minsta man kan göra är att blogga om det...

Louise sa...

Minneslåda...det lät spännande! Vad läger du där likosm!

Väldans bra julklappar
KRAM

Anna sa...

Var också inne på deras hemsida och ville köpa allt, det finns ju inget där de barnen inte behöver...

Jag tycker det är en strålande ide som julklapp!!

Jag valt att vara världsförälder hos dem.

Tillsammans kanske vi jag göra lite iaf, klen tröst i det stora hela men man måste börja någonstans.

Uppmärksamma är något som är helt gratis. Så tuppen upp för ditt inlägg!!

God Jul!!