Visual merchandiser

onsdag 11 mars 2009



Dags för lite russinet shopping igen. Två små söta rosa vaser, som går lite mer åt aprikost. Jättesöta i sommar till alla småblommor. Kanske är Hedvig så stor då att hon kan plocka en blomma till sin mamma?



Hittade en gammal bild på maj förra året. Snart är det dags igen för syren, lavendel, humlor och ogräsrensning. Förra året hade vår trädgård paus eftersom jag dels var höggravid och senare, en nybliven mamma. I år ska jag ta i med hårdhandskarna. Här ska rensas tidigt så jag kanske slipper det värsta ogräset. Jag håller på med lite pyssel också till trädgården som jag håller på med. Vad ska ni plantera?

12 kommentarer:

Jessica sa...

Hejsan ja vi har en sån stor trädgård och vi bor inne eller brevid skogen så min plan för min trädgård är att fortsätta dela upp gräsmattan och plantera lite buskar och sånt då vi har en massa nivå skillnader på gräsmattan jag tycker också om sten som inslag i trädgåren så det ska väl komma tillökning på den fronten och så ska jag fixa till dammen som jag gjort och inte är nöjd med vill ha ett vattenfall i den så jag får ta mig en ordentlig funderare över dammen ha det bra kram jessica

Hemmalycka sa...

Vi brukar försöka hålla ogräset borta från början och skam den som ger sig, det är helt rätt. Har mest växter i krukor.
Kram Åsa

Unknown sa...

Här i stan blir det inte så mycket planterat, men det får nog flytta in en stor Lavendel tillsammans med Olivträdet.
På landet blir det ännu mer Lavendel, Blekrosa Vallmo, Minirosor och Solrosor. Jag är rätt romantiskt när det kommer till blommor:-)
Kram

Fågel Blå sa...

Åh, ja vilka söta vaser och jag håller med om trädgårdsgörat, här ska också tas i med hårdhandskar, efter några småbarnsår ; )Jag ska bland annat plantera en stor lavendelrabatt! Tack för en fin och insprierande blogg, nu har jag lämnat ett avtryck ;)

Stämningsfullt sa...

Hej!
Vilken härlig bild från er trädgård! Skönt att det inte är så långt kvar tills man kan sitta i solen. Fast just nu känns det inte riktigt så....
Så fina vaser!
Kram.

Ett hus i vitt sa...

Åh vilka söta vaser! Det är klart att Hedvig ska plocka blommor till mamma :-). Vad mysigt att ni har en så fin trädgård fast ni bor i lägenhet! Vad gäller plantering så vill jag plantera massor, vi har mest bara stora grässmattor just nu. Fler syrenhäckar o äppelträd, rosor vid furstukvisten, stort lavendelland framför butiken och fylla på i kryddlandet med kryddor o söta skyltar på baksidan. Vi får se vad som hinns med ;-). Jo planteringsbordet vill jag göra i ordning också :-D. Ha en fortsatt trevlig vecka! Kram, Anette

Unknown sa...

underbar bild, vad jag längtar till sommaren speciellt nu eftersom då kommer lilla pyret till oss så det blir förhoppningsvis en mysig sommar med mycket sol o barnvagnspromenader...

tack för mysig läsning som vanligt!

Unknown sa...

Hej

Jag gillar syren, den gammaldags sorten.
Helst skulle jag vilja ha en syren berså.
Men man får vad glad att man har en buske i det här villa området.
Kram

Maria sa...

Mysigt! Ja sommaren är här fortare än vad vi tror. För min del blir det mest en massa ogräsdragande mellan plattorna! Tråkigt tråkigt!

Unknown sa...

I år får trädgårde stå lite tillbaka för altan mm men en vit klätterros ska jag köpa och fixa till vid en uteplats...Härligt!

Lavendel ska jag köpa förstås-ett måste varje år!

Kram

Jes/Vita villa vila sa...

Å vännen nu blev min längtan efter våren om möjligt ännu större :)

Söta vaser!

Kram/Jes ♥

nissar sa...

Å en sån underbar bild. Vad härligt att du har en så stor syren vid din uteplats!

Själv försöker jag mig på frösådd (bla chili :-). brukar inte lyckas så bra men i år hoppas jag på tur.

Jo - att fixa en mysig och ombonad balkong står också på programmet. Har massor med projekt på gång. Trevlig kväll!