Visual merchandiser

torsdag 4 november 2010


I köket har jag samlat matlagningsvinet, den kallpressade rapsoljan och äppelcidervinägern i en liten låda. Mycket för att det ser städat och snyggt ut men också för att ha dem nära till hands. Samma sak med köksredskapen i den vackra kannan. Jag har givetvis en hel del kryddor också men jag har inte klurat ut ännu hur det ska bli med dem. Att förvara dem i låda i köket är uteslutet eftersom, ja som ni sett i tidigare inlägg, så har vi begränsad yta. Jag är lite inne på att sätta upp en förvaring på väggen, men jag vill inte riktigt att kryddorna ska synas heller. Hur har ni gjort? Jag kan inte minnas att jag sett en enda krydda i bloggvärlden, hihi.

9 kommentarer:

Lantligt i smultronbacken sa...

Jag förvarar våra kryddor i ett smalt överskåp, vill absolut inte ha dem synliga. Annrs finns det bra förvaringsskenor som man kan ha till kryddorna i lådan med, då liggandes.
Jag har däremot väldigt mycket färska kryddor som står framme på bänken eller i fönstret.

Kram

Graadskan sa...

Jag har också mina kryddor i ett smalt överskåp. Svårt att få en överblick över vilka kryddor vi har, men de vi använder oftast är ju lättillgängliga...

Kram!

www.emmyt.blogg.se sa...

JAg förvarar alla mina kryddor i glasburkar (från Åhléns, finns även liknande på Rusta mycket billigare) sedan har jag gjort etiketter med dymon. Burkarna förvarar jag i en stålställning som tillhör burkarna (finns också på ÅHléns)

Vi har också begränsat med plats så allt förvaras i skafferiet men eftersom burkarna står i "ställningen" som har handtag så kan man snabbt och lätt lyta ut den på bänken och hitta vad man söker.

Du kan se en liten skymt av dem i detta inlägg

http://emmyt.blogg.se/2008/november/in-my-kitchen.html#comment

jag är väldigt nöjd med denna lösning, snyggt och enkelt och har fått många komplimanger för det.

Om du väljer en kryddhylla hemma så kan du ju byta ut burkarna iallafall så känns det lite finare än de vanliga från affären ;)
Kan bli snyggt!

Kram
Emmy

www.emmyt.blogg.se

Körsbärsgården sa...

Hej!

Mitt förslag är att måttanpassa och tillverka en kryddhylla som sedan sätts på insidan till ett köksskåp. Så har vi alltid haft det i mitt föräldrahem och det har fungerat toppenbra. Att kryddorna dessutom står i bokstavsordning gör det lätt att hitta dem. Lycka till!

Solig morgonhälsning från Karin

Hwita Villan sa...

Har tyvärr inget bra tips för mina kryddior ligger just i en låda. MEn jag ska nog ta och kika på de tips du får som verkar intressanta, för det är inte riktigt någon bra lösning för oss helelr. Nu ska jag t.ex. kika in till Emmy för att se om det var ngt jag gilladae!

Ha det bra!

Kram M

Anna´s Hörna sa...

Hej!

Såg ett reportage i en inredningstidning för länge sedan, där de tagit en sån där magnetrad som man egentligen sätter knivar på. Sedan klistrade de en rund magnet på kryddburkens baksida och satte sedan upp kryddorna där snyggt och funktionellt tycker jag.

ha en bra dag. Anna

Jenny sa...

Vi har dem liggande i en tennlåda i en övre kökslåda. Mörkt, rent men nära spisen.

Jenni - Snickarsbacken sa...

Hej,

Tänkte på ert uterum då jag såg dessa bilder, kolla längre ner...

http://lillavillavita.blogspot.com/search?updated-max=2010-06-24T15%3A13%3A00%2B02%3A00&max-results=100

Kram Jenni

Jen sa...

Vilken vacker kanna!!!

Ha det gott Kram Jen