Visual merchandiser

måndag 7 december 2009


Foto: Stolab

Foto: Elviras värld


Lilla Åland stolen. Så otroligt skön att sitta på. Perfekt passform för ryggen. Klassisk modell som passar alla stilar om man någon gång skulle byta. *hihi*
Elvira stolen. Enkel och en fin lantligare stil. Har suttit på den en gång men kan inte minnas den som varken obekväm eller bekväm. Nackdelen är att jag har inte hittat någon återförsäljare i Skåne.
Jag undrar vilken stol som är enklast att matcha till ett äldre bord? Jag vet såklart inte heller vilket bord eftersom jag planerar att hitta det på blocket. Jag har försökt googla på Lilla Åland och det verkar knappt som någon bloggare har en sådan i sin ägo. I alla fall inte den lantligare stilen. Funderar på om Elvira stolen är lika lätt att matcha till ett loppisfyndat bord?

15 kommentarer:

Pysselsyster sa...

Hej du!

Här är en till som är galet förtjust i båda.
Men vet du, så länge allt är vitt tycker jag man kan blanda lite hursom.
Jag inreder just ett litet syrum. Där har jag Elviras skrivbord och stol. Men jag fikar även efter lilla Åland som gungstol till samma rum.
Helt ärligt är Åland mer sittvänlig om du frågar mig.

Vilket angenämt problem du har ;-)
Kram

Skrot och Skruv sa...

Hej!

Jag tycker att Elvira är snyggast, det andra tycker jag blir väldigt lantlig speciellt tillsammans med ett gammal bord. Den andra händer det lite mer med...

Kram Annica

Useful Art sa...

Hejsan!
Elvira-stolen är ju lite mer lantlig redan från början. Den andra är ju mer klassisk men funkar som du säger med alla stilar. Är ju alltid lite kul att blanda. Föredrar nog Elvira rent utseendemässigt men tror att den första är bekvämare :)

Hoppas du har en bra vecka!
Kram /Sara

Johanna sa...

Helt klart "lilla Åland". älskar den modellen.

Anna sa...

Jag hade valt Elvira, då den påminner mest om Leksandstolen som jag älskar, har 16 av dessa ;-)

Jag vet att Emilia nere på Sundstorget var återförsäljare, men de skulle flytta trodde de (fick ett tveksamt svar när jag var där inne o visade intresse för kökssoffan i samma serie). Jag har nummret till dem om du vill ha det. De var inte helt oävna på att ta in.

Kram Anna

Anonym sa...

Jag skulle säga Åland, rakt av! Så snygg och tidlös, och tröttnar du på dem så har de högt andrahandsvärde... Mina föräldrar har haft dem i säkert 20 år, och de är fortfarande som nya! (de är inte vita dock...)

Spännade att se vad du väljer! Och lcka till med nya huset, blir toppen fint! :)

/Maja

Körsbärsgården sa...

Hej!

Stolproblem? Angenämt för det finns ju en del modeller att välja på! :)
Lilla Åland är stilren och skön men mina absoluta favoriter är Leksandsstolarna. Har samlat på mig många genom åren och även en soffa och tröttnar aldrig på dem fast jag sett och setat på dem hos Mormor och Morfar, Farmor och Farfar och hos mina föräldrar under hela min uppväxt. För mig är det en klassiker som håller i längden, både kvalitets- och stil-mässigt.

Lycka till med stolvalet och hoppas Ni blir nöjda vad Ni än kommer fram till! :)

Vänliga hälsningar från Karin

A home far away sa...

Båda är vansinnigt fina!

Ha en fin dag!
Kram Gunilla i Singapore

Mitt Lilla Sommarhus sa...

Jag hade valt Elvira. Jag har länkat dig till på min blogg.

Jes/Vita villa vila sa...

Hej vännen,

Älskar båda stolarna så jag förstår att valet inte är lätt! Har tittat på båda för egen del men jag tror Elvira vinnar. Eller Lilla Åland. Eller Elvira. :)

Kram kram Jes

Johanna sa...

Hej! Tycke din blogg e supermysig oc kommer kika in mer än gärna här. Jag tycker helt klart Åland-stolen och har själv funderat på den till ett vitt runt bord i köket. Hoppas du hittat något som passat.

Joi sa...

Elvira är nog snyggast, om jag hade fått välja.
tidslös desig. Åh vad vackert.

Mvh

Stora och små drömmar sa...

god jul och ett gott nytt år önskar jag er kram jessica

Jenny sa...

Hej Therese!
Jag har 6st svarta Lilla Åland som jag är jättenöjd med (fast Tolix hade inte varit helt fel det heller;)). Vårt matbord är i oljad ek men brukar ha en vaxduk över.

Ha en trevlig eftermiddag!

Kram Jenny

EN INREDOHOLIC sa...

Jag ääälskar första pinstolen. UNderbart fin!! Passar på att önska dig och din familj en god jul och ett gott nytt år!! Hoppas ni får en skön ledighet. Kram Jannice