Visual merchandiser

måndag 17 november 2008

One mans trash is another mans treasure


Som det kliar i mina fingrar.. Jag försöker hålla mig till December har kommit i alla fall. Då ska här bakas och stökas. Mina stjärnor i glas och zink har kommit upp i vardagsrummet, det känns så vintriga och ger ett mysigt ljus på kvällen. Just nu håller jag på att rensa ur och försöker sälja lite saker som jag aldrig använder men vart för lat för att sälja. Och på tradera är det verkligen "One mans trash is another mans treasure". Vissa saker som jag tänkt att jag aldrig skulle få något för är helt plötsligt uppe i 300kr. Vi har bokat resa till varmt land till våren och sitter nu och försöker knåpa ihop en lista på vad vi ska ha med oss till lillan. Någon med tips på vad man behöver ha med till Thailand? Jag tänkte att blöjor, mat, solskyddskläder och strandtält kan vara bra att ha med. Vagn är fixat och ett par sööööta små badbyxor till H. Undrar om det räcker med ett par? Det gäller att listan klar så man inte köper allt man tror sig behöva inne på barnaffärerna.. Det är ju lätt att man köper en massa "trash" som får bli "another mans treasure" *fniss*. Nu ska jag morgonmysa med en kopp Kusmi Tea.

26 kommentarer:

Min lya och jag sa...

Åh vad härligt med en resa till Thailand*avis*

Håller med dig om Tradera,tur att smaken är som baken:-) Jag la ut några tavlor som har legat i förrådet lääänge,la ut dom för 10 kr och vips så var dom uppe i 100 kr och innan budgivningen var över så var ena tavlan såld för 205 och den andra för 295 kr......
Bra att det kommer till anvädning för någon annan och bra för mig att få in en slant att köpa nytt för :-)

Ha en bra dag!! //Linda

Liza i pepparkakshuset sa...

Jag älskar tradera! Man kan verkligen fynda.

Underbart med resa till thailand :)
Vi funderar också på det. Har varit i thailand tidigare fast utan barn och då önskade jag att jag hade tagit med mig mindre packning och köpt billigt där nere istället...

Ha en bra vecka
Kram Liza

Sandra sa...

Åh va härlig .. Thailand.

Maria sa...

Big fan av Tradera, här kan man sälja allt - perfekt att tjäna lite extra pengar!

Annelie Johnsson sa...

Thailand är härligt, men varmt!! En hel solskyddsdress har vi till sonen när vi har varit iväg, finns säkert på Tradera... eller på apoteket. Resan tar ju ganska så lång tid, så ha med lite aktiviteter trots tjejens låga ålder, nån pekbok kanske,så inte tiden blir så lång.
Ha en skön resa, vi har nyligen varit i Turkiet och det var HÄRLIGT!!
/Annelie

Pia sa...

Har også købt en masse superfine ting på Tradera:-)

Kraaam

Hem och Lycka sa...

Myyysigt med en resa!

Ja, jag försöker också hålla mig från att börja julpynta men nästa vecka är det kört, har pysslat länge inför en julmarknad så jag har redan firat jul flera ggr om :-D kram

Adina sa...

Några tips!Solskyddskläder samt hatt från Polarn och Pyret, heltäckande bomullsfilt. Reseapotek med vätskeersättning, alvedon, sårsprit, bandage och solkräm med HÖG solskyddsfaktor. Parasoll till vagnen. Egen barnmat samt fruktpuré.Du har säkert tänkt på detta med ändå;)/Adina

MITT VITA HUS sa...

Tradera är verkligen kanon bra, säljer alla tösernas kläder där(dom som itne är för söta att behålla:) det blir många kronor att köpa nya för... jo ett tips är solskydds kläder tex. pop har bra!
kanon söt bild på teet:) Jag provade x.mas här om dagen och den var samrrig:)
Kram M

Brunkullan sa...

Så härligt att åka till Thailand!

Har inte varit dit själv, men har massor av vänner som åkt!
De flesta säger att de tagit med för mycket..det är ju så billigt där och dessutom finns det barn där också..hihi!

Några tips som jag läste nyligen i en gammal föräldrar och barn om resa med barn: (långt inlägg som vanligt..hihi)

Ta bara med blöjor så det räcker första dygnen. Det finns bra varianter att köpa där. På turistorterna ska det finnas pampers tex men de är dyra. Finns bra lokala märken dock..men hör med resebyrån vad som gäller på er resort!

Vätskeersättning, plåster, solskyddsmedel, soldräkt som täcker (kolla på polarn o pyret bla!), minst två baddräkter (täcker mer än en byxa!) så en alltid är torr att ta på efter badet! En kepa med liten sjal som hänger där bak (finns också på pop!). Vänj henne med små solglasögon. Ögonen tar lätt skada av solen. Sen så sårsprit (allt växer bättre i värmen, så minsta sår bör tvättas väl varje kväll!!!).

En del säger att det är mycket mygg där om kvällarna (inte hela året kanske..jag vet inte..)..så myggmedel till er och nät till vagnen bör ni nog ha med, om ni ska kunna få trevliga kvällar utomhus!
Hotellen brukar ha myggnät över era sängar så det behöver ni inte tänka på!

Köp bara vatten på flaska! Och det kan vara smart att köpa en liten vattenkokare (finns små resevarianter att köpa. Kolla stora varuhusen eller butiker med resetema) att ta med. Då kan ni koka vällingvatten själva! Glöm inte multiadapter!!

Ta med lite kläder! Ni kommer vilja handla där!
Och tänk på att regeln om max 100ml vätska i handbagaget på flyget inte gäller barnmat, som ni får ta med obegränsat av:)

Jag är så avundsjuk!!:)

Susanne

Malin - I min trädgård sa...

Jag tipsar om att ta med sig näsdroppar till planet. Det hjälper mot trycket i öronen.

Kram

Villa Hemma sa...

*kvällsmyser med samma Kusmi* :-D

kram

Rosor & Pioner sa...

Hej!

Vi åkte till Thailand med vår dotter 1:a gången när hon var ett år. Det är mkt att tänka på och jag förstår att du är ute med planeringen i god tid! :)Det vi använde på vår Moa var mest soldräkt. Vi köpte en på POP som var suverän, tvådelad. Sen hade jag med baddräkt & små bikinitrosor. Det é bra med ombyte. Men "nakenfis" går ju oxå :) Vi var ju mest i skuggan med henne. Ett toppen tips är att köpa en slags gummibåt som ni kan fylla med vatten så kan hon sitta och plaska under parasollet. Solskyddsfaktor är bra att ta med hemifrån. Men i Sverige är den högsta faktorn 30, vad jag vet. Där finns upp till 50 så det brukar jag vi köpa oxå. En flytväst är bra att ta med även om den kan ta lite plats. Ofta när man vill ta sig nånstans så är det "tuck tuck" =öppen taxi, (går inte att missa) eller longtailboat. På båten har dom inga flytvästar. Du har fått så många tips och jag tror att det mesta som jag tycker är bra att ha med sig är nämnt.
En liten egen väska på flyget med hennes saker i är oxå lite kul. Vi har en "gallerfilt" till henne som vi anv fortf, nu är hon snart tre. Den har varit med på alla resor och den é fantastisk. Lagom luftig & varm. Om ni skulle sakna något så går det mesta endå att få tag på där. (förutom blöjor) De har ju Apotek osv.... Hoppas att ni får en jätte härlig semester och att du får anv av några av tipsen :)

Mvh
Karin (Rosor & Pioner)

Lilla livet i Ingeborg sa...

Så härligt att resa till Thailand:-) När vi reste till Teneriffa var Sam 5 månader. Vi tog med oss både blöjor och barnmat för en vecka, men sedan fick vi reda på att allt faktiskt fanns där. Barnmaten (Hipp) köpte vi på apoteken, och Pampers på mataffärerna. Kolla med någon som eventuellt vet om det finns att få tag på i Thailand, så behöver ni ju inte ha så jättemycket med er.

Hälsn Sandra

♥ Fyra årstider sa...

Vad jag gillar din blogg brukar kika in, men är dålig på att lämna avtryck. Lycka till i min tävling.
Kram Lotta
P.s de butiker du har på bloggen..har de sponsrat dig? eller är det dina favoriter?
Nyfiken i en strut.

Julia sa...

Hej hopp!
Jag vill tacka för shoppingtipsen i stan! Vi var en sväng på några av dem, det var roligt och mysigt och lämnade lite avtryck i plånkan! Tur att jag inte fick så mycket tid på mig tror jag! hihi

Vi var ju till grekland i somras, då var A 3 mån. Det bästa jag hade med mig var en solfilt och gallerfilten. Solfilten har SF 50+ och den vet jag inte hur jag skulle klarat mig utan. Den är verkligen toppen. Den kommer från Aussie finest och är tunn och sval. Den kompletterar solskyddskläderna som ju är rätt kraftiga. Superbra att svepa in småttingen i, bra att lägga över vagnen osv. Gallerfilten är nog det bästa jag inhandlat till A överlag. Perfekt i vagnen på sommarhalvåret, perfekt i påslakanet i spjälsängen, perfekt pris (99:- på babyland tror jag det var). Jag har en vit och den är hel och ren och fräsch trots daglig använing nu sådär 7 mån senare.
Åh så härligt med resa! Nu blir jag såå sugen!

Kram kram =)

Jeanette Hornbeck sa...

Åh värme! Vi ska på skidresa (not my cup of tea)
Ja flera badbyxor behövs, de ska bytas så fort ni är uppe ur badet för att förebygga uvi. Blöjor finns där, samma som hemma.
De har mycket hela badkläder som solskydd till barn (typ dykardräkt)
Vad har hon för storlek nu?
Jag har massor med söta baddräkter om du vill ha mitt trash:-D
kramkram

www.nestorforlag.se sa...

Åh vad härligt med semster. Vilken underbart fin te burk. Kram

marianaskeramik sa...

resan låter jättebra!! släpa inte med för mycket- allt finns att köpa där också.
vilken mysig blogg du har
ha de gott
marianaskeramik

Jes/Vita villa vila sa...

Hej vännen,
Sååå mysigt med en bokad resa till solen :)

Bra-att-ha-med-saker;
*Välling
*Solskyddskläder - apoteket har bra varianter med solskydd +50 som täcker bra. Även skärmmössa som går ner i nacken!
*Vätskeersättning
*Miniapotek med "våra" läkemedel
*Myggnät till vagnen
*Passet :)
*BabyBjörn el bärsjal
*Babycare - mat/vällingvärmare tycker jag är toppen när man är på resande fot
*Näsdroppar/koksalt
*Lite leksaker
*Katrinplommonspuré/blåbärspuré
*Försäkringshandlingar i fall olyckan är framme
*Handtvättmedel

Kramar Lilla A :)

jennie... sa...

Hej!!
Har varit in på din sida många gånger nu har jag äntligen startat en egen kika gärna in på min sida.
/Jennie

jennie... sa...

Hej!!
Har varit in på din sida många gånger nu har jag äntligen startat en egen kika gärna in på min sida.
/Jennie

jennie... sa...

Hej!!
Har varit in på din sida många gånger nu har jag äntligen startat en egen kika gärna in på min sida.
/Jennie

jennie... sa...

Hej!!
Vilken fin sida har lagt upp dig på min blogg, kika gärna in på min alldeles nya sida..../Jennie

n o r d i n g å r d e n sa...

Så härligt att få fly kylan och vilken läcker bild på Smoothie nedan! Mari.

Mia sa...

Det är verkligen sant!

Kram Mia