Visual merchandiser

fredag 7 november 2008Bild från Havel


Jag har blivit utmanad från fler håll så jag får väl ge upp. Okej, jag erkänner, det kanske är lite kul med utmaningar ändå. Bara man berättar något kul som ingen visste innan. Man ska berätta 7 vanliga eller ovanliga saker om sig själv och skicka vidare utmaningen. Jag väljer att skicka den till Gnistrande snö, My White Cottage och Vita Villa Vila.


1. En gång i tiden , närmare bestämt i gymnasiet så fastnade jag i en serie som gick efter midnatt varje vardag. Kvinnofängelset. Till slut så blir det ju så att man måste se varje avsnitt. Undrar om det har att göra med att morgonlektionerna ofta blev lidande. Jag har en förmåga att fastna i serier fast de inte är bra på riktigt. Jag antar att jag har fått det från min mamma för hon spelar i Våra bästa år varje dag, tom när hon är på semester.. *fniss*

2. Jag bor i Helsingborg och kommer ursprungligen från ett mindre samhälle utanför Västerås men jag säger alltid att jag kommer från Västerås för det är knappt att Skåningarna vet vart Västerås ligger, så det blir liksom enklare så. Jag börjar få lite hemlängtan för första gången på 6 år, jag tror det kan vara för att jag har fått barn? Jag flyttade hemifrån och hann bo själv i lite mindre än ett år, sen blev jag skaaaauuuuuning.

3. Jag jobbar som dekoratör på ett större företag i Sverige och gillar att jobba när det är lagom stressigt och gärna under tidspress. Jag får liksom mer gjort då. Jag har turen att tycka mitt jobb är superkul och jag hade gärna jobbat över varje dag om jag hade fått för min chef. Jag älskar att hänga om kläder och styla skyltdockor.

4. Det finns vissa filmer jag kan kolla på HUR många gånger som helst och det är Sällskapsresan 1 och 2, Pretty Woman, YRROL och Sunes sommar. Haha.. Jag kan MASSOR av citat från Sällskapsresan och det är nog inte så kul att se den med mig för jag ska säga alla meningar innan skådisarna gör det.

5. Jag har en tendens att tänka efter jag pysslat. Som igår när jag skulle klä in ett hyllplan med vaxduk, jag hade inte en tanke på att det var två sidor på hyllplanet. Så jag fick drar ur alla häftstift igen och häfta om. Ibland händer det att jag gör om samma fel en gång till. Sen blir jag sur och så får Andreas fixa det.

6. Jag hade en period när jag var 23 år då jag fastnade (ännu en gång) i spelet The Sims. Jag byggde hus, inredde dem och lät familjer flytta in. Men jag upptäckte att det jag tyckte var roligt var att inreda och bygga husen inte att spela själva spelet. Åååå nu blev jag sugen igen.

7. När jag var liten så åkte vi alltid till Finland på somrarna. Min mormor och Morfar kommer därifrån men flyttade till Sverige på femtiotalet. Men de kan inte prata finska. Och alltid när jag ska förklara för någon om att de talar finlandsvenska så börjar personen jag berättar för att prata som Mark Levengood. Men finlandssvenska är ju inte att bryta på finska utan en slags gammelsvenska. Rätta mig om jag har fel.

17 kommentarer:

MY WHITE COTTAGE sa...

Kul läsning om dig! Det finns verkligen vissa filmer man kan se om och om igen. Pretty Women är helt klart en av dom!

När jag gick i högstadiet älskade jag och min bästis att göra planritningar över hus vi en dag ville bli ägare till! *fniss* Vi ritade och ritade och drömde oss bort... Då fanns inte Sims, säger lite hur gammal jag är... *haha*

Jag börjar känna suget att komma tillbaka och lovar att ta mig an denna utmaning då! :)

Ha en toppenbra helg!
Kram Jenny

Bokmalen sa...

Visst är det så när det gäller finlandssvenska!! Å, det är ju nästan som en egen "dialekt" dom pratar ju så mysigt å vissa saker låter ju roligt, tex "ta fatt fönstret!" betyder, stäng fönstret. Hi,hi. Kul läsning om dig! :) Trevlig helg! Kramen

Melkers Mamma sa...

Finlandssvenska ÄR en svenska dialekt. Det har iaf jag lärt mig. Hälsn. svenskläraren

Visor från vinden sa...

Kul att få läsa lite om dig också här på bloggen! :)

Julia sa...

:D Det där var ju massor med nytt för mig ju.

Kraaaam!

Vita ljuva tankar sa...

Roligt att få veta lite om dig! Jag känner igen mig så på pricken när det gäller filmerna! Kan se filmer som Prety woman om och om igen och slänger mig gärna med citat ur filmer :)

Kram

Chris sa...

Definitivt ingen brytning. Fick jag lära mig av min svenskalärare som var finlandsvensk, mkt bra sådan. Det är väl helt enkelt en variant på svenska, finlandssvenska helt enkelt!

Lilla huset på prärien sa...

Hej Terese,

kul att få läsa lite om dig. Och Helsingborg är det minsann :) Förstår att du börjar längta lite hemåt igen, det händer lätt när första barnet kommer.

Kul med Pretty Woman! Så känner jag exakt likadan - kan verkligen se den filmen hur många gånger som helst och varje gång så suckar jag och tycker Richard Gere är så snygg... och hon är så himla snygg och allt är så romantiskt! *ler*

Ha en bra helg!

Kram Jenny

Hemma hos Klara... sa...

Vad skoj att läsa om dig :) Jag blev också utmanad. Har varit lite dålig på att kommentera i din blogg den senaste tiden men kikar in nästan dagligen. Sååå fina bilder!!

Ha en fortsatt bra helg!
Kram Helena

Knyttis-Jenni sa...

Hej på dig!
Kikar in hos dig var gång jag får lyxen att ta mig en stund med datorn! Massa fina inlägg och bilder som vanligt! T+kamera=SANT
Som dina morföräldrar är jag och maken min Finlandsvenskar så här har du en som pratar mumin :-)
Kram&Sköt om dig&familjen! Jenni

Knyttis-Jenni sa...

Just det, amningsgärnan gör sig påmind! Skulle ju skriva att det var kul att lära sig lite mer om dig och dina egenheter!

M sa...

Haha, jag hade säkert också börjat prata som Mark Levengood :D.

Kram

Malla sa...

Vi har visst mer gemensamt än jag trodde =)

Exakt så gjorde jag också med sims. Byggde och gjorde fint sen va spelet tråkigt. haha
Finland varje sommar för mig med, min mormor är också finsk.
Har jobbat som dekoratör och har det lite som en del i vardagen fortfarande fast i ett annat företag. Underbart kul och skulle gärna göra det på heltid.

Nettan sa...

Jättekul att läsa lite om dig! Gillar din "nya" blogg...ja den gamla me förresten!!
Kram Nettan

Anna på Smultronbacken sa...

Kul att läsa lite mer om innehavarna på olika bloggar tycker jag, och speciellt på de bloggar man "följer".

Då jag i motsats till skåningarna känner till Västerås bra blir jag naturligtvis ännu mer nyfiken på var i Västerås du är ifrån?

Lottaspace sa...

Hej!
Finlandssvenska är inte svenska med finsk brytning. Men Mark Levengood bryter väl inte på finska.. han är väl finlandssvensk?

Finlandssvenska är mitt modersmål. Det finns ju en himla massa dialekter inom finlandssvenskan. Men jag anser inte att finlandssvenska är en dialekt av rikssvenska. En som bor i huvudstaden pratar t.ex. inte alls på samma sätt som en som bor i Österbotten eller en som bor i Västra Nyland.

Har själv också varit beroende av Sims.. såå roligt!

Kram, Lotta - Finlandssvensk

Tina på Peppar och Vanilj sa...

Va kul det är att läsa det som bloggare runt om i "Blogglandia" skriver när denna utmaning antas! Alla skriver vi om heeelt skilda saker :D

Ha det gott!/Tina