Visual merchandiser

söndag 10 april 2011


Snygg soffa från mio med överkomligt pris.


Just nu drömmer jag om en Howard soffa. Eller ja, jag har egentligen gjort det länge. Drömmen är en riktigt lyxig variant med dunkuddar och bästa möjliga sittkomfort. Just nu pryder en IKEA soffa vårt vardagsrum och den vita klädseln ser verkligen alldeles för sorglig ut. Klädsel är visserligen avtagbar men att tvätta en klädsel en gång i veckan tycker jag är för jobbigt. Det där med att lägga en snygg pläd över som skydd fungerar inte riktigt här heller. Den halkar ner och soffan är för bred för de flesta plädar. Eftersom det inte är över på ännu ett par år med spill i soffan så känns det mindre smart att köpa en dyr soffa. Hur gör ni andra med barn? Vilken färg är bäst om man inte vill ha en vit?

17 kommentarer:

Jessica sa...

Hej! Ja visst vore det drömmen med en vit howard :)


Vi har två vita ektorp och tvättar ungefär efter 6-8veckor. Jag vet inte om jag har högre toleransnivå för smuts än vad du har men jag har två stycken fårskinn som sittunderlägg och sedan har jag alltid kuddar vid armstöden så de blir inte så smutsiga. Sedan är jag så tråkig att barnen inte får äta i soffan. Eller jo vid fredagsmyset men då lägger jag en stor filt som de sitter på!


Tycker det fungerar okej..


Kram Jessica

Jessica sa...

Hej! Ja visst vore det drömmen med en vit howard :)


Vi har två vita ektorp och tvättar ungefär efter 6-8veckor. Jag vet inte om jag har högre toleransnivå för smuts än vad du har men jag har två stycken fårskinn som sittunderlägg och sedan har jag alltid kuddar vid armstöden så de blir inte så smutsiga. Sedan är jag så tråkig att barnen inte får äta i soffan. Eller jo vid fredagsmyset men då lägger jag en stor filt som de sitter på!


Tycker det fungerar okej..


Kram Jessica

Anonym sa...

Hej! En Howard hade suttit fint men vi har också små barn så det får vänta... Hade precis samma problem som du tillslut höll inte ens den vita kläseln ihop längre... Vi valde den gråa klädseln till vår ektorp soffa och vi är väldigt nöjda! Den är väldigt tålig! Lycka till! Mvh/Ulrika

Anonym sa...

Hej!
Följer din mysiga blogg!! Vi har haft en ljust gråmelerad soffa i flera år med småbarn o tycker den har hållt sig bra. Skulle också gärna har en vit howardsoffa men känner inte att det är aktuellt just nu med en 3-åring och en åttamånaders...:). /Sara

Hem och Lycka sa...

Vi har en brun Furninovasoffa och brun kommer vi i n t e köpa igen, slitaget syns rejält! Det får bli en vit, beige eller grå nästa gång.

kram Mia

Marits vita skrin sa...

Vi har en gmmal variant av ikea soffa som heter Göteborg. Den är super bred och djup och jag har ett dubbelöverkast som jag lagt och liksom stoppat in i sidorna och mellan dynorna längst in. Då ligger den på plats.

Jag har köpt en på hemtex i linnefärg som smälter in i soffan som inte är helt kritvit utan mer kittfärgad.

Men howard soffan är ljuvlig.

kram på dig
Marit

Jessica - bymom.se sa...

Jag har en mörkgrå soffa, men det funkar sådär... den har fått sig både en och två vällingfläckar som är svåra att ta bort. Ljusgrå kanske vore nått? :-)

Anonym sa...

Hej!
Vi har den svängda soffan du visar på bilden. En vit /beige.
Då den inte är vår tv soffa har den klarat sig fint trots att vi numer har två små killar.

Jag behöver väl inte nämna att vi inte hade barn när vi köpte soffan.
Visst har det några mindre vita fläckar, men men...

Om jag skulle köpa en soffa i dag skulle den vara mer åt linne hållet. Och inte MIO s med fjäder/dun.
Galet skön att sitta i, men fjädrarna kommer ut i tid och otid....
mvh/J

Anonym sa...

Jag har två haword soffor i grå spräckligt tyg. fungerar kanon inte en enda fläck på snart ett halvår. hade vita ektorps innan som jag tvättade JÄMT. Detta går kanon :) armstödsskydd finns att köpa till också.

Anonym sa...

Förstår verkligen vad du menar :)
Vi har alltid fredagsmys i soffan o äter där då också. Jag har löst det med en ljus beige soffa där man kan tvätta varje kudde för sig så behöver man inte tvätta hela soffan om det skulle bli nån fläck. Har också en pläd som jag stoppar under ryggkuddarna...

Lycka till / Liza

Malin - I min trädgård, f.d. Hwita Villan sa...

Jaa du, hur gör vi egentligen? Jag försöker låtsas att vi vill ha en Jackson Pollock-inspirerad soffa. Fast istället för färg är det hallon, smörgås, oboy och annat kladd på...

Anonym sa...

Hej!

Om filten eller pläden inte vill ligga kvar tipsar jag om de mjuka grå "antihalkmattor" som finns på IKEA. Prova att lägga en sådan under filten/pläden, speciellt över ryggstödet, så kanske problemet blir lite mindre. Lycka till!

Vänliga hälsningar från Karin

Loppisliv sa...

Vi har ikeas ektorp vit klädsel i vårt finrum, där funkar den bra, brukar tvätta den två ggr om året. Sen har vi nyligen köpt just den svängda howard du visar på bilden till vårt tv-rum. Nu har vi inga små barn hemma längre men en tonåring och en hund :-))och här fikas det framför tv,n i tid och otid så vi valde en fastklädsel som heter sofia och färgen stone, dvs stenfärgad lite mörkt linnegrå, som förhoppningsvis kommer att tåla lite mer :-)) Än så länge är vi mer än nöjda med vårt val. Lycka till. Kraaam Paula

Johi sa...

Vi har en vit ektorp uppe i barnens tvrum. Funkar förvånansvärt bra. Lägger en vit fleecefilt över sittdynorna som jag stoppar ner på sidorna så den sträcks. Sen har jag massa goa kuddar som jag lägger så att de inte solkar ner armstöden.

Nere i vårt vardagsrum har vi en stor variant av Mios coffee. Vi har en beige/brunfärg...typ lite latte och det är så praktiskt. Inget syns på den. Tyget är lite räfflat, lite grövre och varje kudde går att tvätta var för sig om det skulle bli nåt.

Lycka till!

Carola -Mitt gröna lilla rum sa...

Hej!
Vi har en beige soffa, men det beror ju alldeles på stil, mönster och modell...ngt annat den ska matcha med? Med 3 små hundar passar färgen perfekt!

Luna D Sign sa...

Vi köpte nyss en Howard från Mio, men en knallröd. Jag gillar den verkligen. Skön att sitta i och snygg att titta på.
Kram Malin

Jenny sa...

Surfade runt och hamnade på din fina blogg och eftersom vi har en sån svängd Howardsoffa som du visar på bilden kände jag att jag ju måste kommentera. Vår är mellangrå och jag är väldigt nöjd med den. Som någon ovan kommenterade kommer dock lite dun ut då och då men det gör inte så mycket. Barnen får äta frukost där men då lägger vi en filt under. Funkar fint! Hade en IKEA-soffa tidigare som också var mellangrå och det är en väldigt förlåtande färg;-) Bild finns bla här http://jennymedfamilj.blogspot.com/2010/05/mys-i-nya-soffan.html