Visual merchandiser

onsdag 15 april 2009Det känns läskigt. Nu har jag inte jobbat på snart ett år och snart är det alltså dags igen. Det ska bli skönt att komma ut bland folk och få jobba med det jag tycker är så otroligt kul, men jisses som jag kommer sakna lilla Hedvig. Undrar hur snabbt man vänjer sig vid att inte vara hemma hela dagarna? Är det som när man kommer tillbaka från semestern? Usch.. jag hoppas verkligen det. Någon som har några peppande ord på vägen?

Nu ligger jag i och umgås med Hedvig och försöker hinna med saker som jag tänkt att jag ska ha fixat länge. Mycket för att jag ska ha massor av ledig tid till familjen när jag är ledig sen. Jag ska måla skåp och förvaringslådor, göra klart Hedvigs garderob, plantera lite...1. Sött frökort från russinet och gammeldags sax från Butik basilika
2. Köksredskap från Nigella Lawson, finns att köpa på Butik basilika

16 kommentarer:

Min lya och jag sa...

Halloj!!! Vad spännande att snart börja jobba.....och du....man vänjer sig ganska så snabbt med den nya situationen. Fast vissa ggr saknar man barnen mer än andra.

Men tänk på att DU behöver få komma ut & träffa andra och att få greja med det som du tycker så mycket om,det är viktigt!
Och inte bara vara mamma(än om det är det bästa som finns)....utan också vara Terese.

Ha en bra dag!! Kram Linda

Marits vita skrin sa...

Hej Terese.

Vad spännande för dig med nytt jobb och nya arbets kompisar.

När jag började jobba efter mamma-ledigheten med Maxen så kände jag precis som du beskriver.

Det känns inte riktigt som efter semester, man längtar ju hem ofantligt mycket mer.
Men man kommer in i "vardagen" ganska snabbt, ett par veckor.

Men du kommer nog att ringa hem till din man och Hedvig några gånger per dag i början.

Deet kommer att gå jätte bra, och tänk vad mycket du kommer att uppskatta dom lediga helgerna med Hedvig.

Många kramar från mig.
Marit

Ett hus i vitt sa...

ÅÅh jag vet precis hur du känner dig. Jag har haft suuperångest att gå tillbaka till jobbet efter mammaledigheterna... Har tänkt att nu kommer jag knappt att träffa mitt barn. Men sen märker man att det hinner man visst och vi gör samma roliga saker som förut (myser, går promenader, leker m.m.) fast mamma hinner med vuxenprat och annat också. Och så tycker man att de är extra gosiga när man ses. Fast jag känner igen våndan, omställningen är superjobbig. Kram, Anette

Millas hem sa...

Hej!

Ja, första veckorna kan ofta kännas lite motiga, men sedan brukar det ju kännas ganska okej!

Dina bilder är så himla fina...enkla och vackra!

Kram Camilla

Inredningsgalen sa...

Kan nog kännas tufft i början men man vänjer sig nog.

Vill passa på att tipsa om tävlingen inne hos mig!

Peos liv och drömmar sa...

När jag började mitt nya jobb för ett år sen efter mammaledigheten, då lämnade jag på dagis och man kände sig som en hemsk mamma. Varför kan jag inte vara hemma?
Men nu känner jag att det är behövligt att få denna tid som JAG och inte bara mamma. För att sen komma hem med nya batterier och kan ge den tiden till familjen.
Önskar dig lycka till på det nya jobbet.
Ha det bra.
Kram Carina

Anonym sa...

Hej!!!
Jag kan bara säga att det känns som lyx att ha en hel timmas lunch ( om du nu har det ) själv utan att behöva hålla reda på någon undertiden ... konstigt men samtidigt lite lyxigt!

/Malin

Längtan i Vitt sa...

Vackra bilder..../Carina

Stora och små drömmar sa...

Ja jag känner igen mig i dina tankar, jag tyckte det kändes jobbigt att gå tillbaka till arbetet efter barnledigheten ville bara vara hemma med barnen, men efter nån vecka kom man in i det hela med att lämna hämta på dagis och att vara på jobbet för del är ju att man kan dricka kaffe uran att ha någon i knä hihi jätte fina bilder ha det bra kram jessica

Kristin sa...

Hej du! Jag började jobba för 2 v sedan och det har faktiskt gått bra! JAG ÖVERLEVDE! Men så har jag ju lilla M hemma med sin pappa och bror och inte på dagis än, behöver inte oroa mig för det förrän i höst.

Jag blev själv lite förvånad hur vant det kändes att ta bilen och åka iväg på morgonen... och hur mycket excelkunskaper (jag är ekonom) som satt kvar i fingrarnas muskelminne... det gick alltså över förväntan att börja jobba. Och det på ett nytt jobb (som jag har fattat att du ska också). Första dagen tyckte jag det var lätt som en plätt att vara tvåbarnsmor och yrkeskvinna. Andra coh tredje dagen hade jag lite ångest över att "aldrig få vara hemma mer"... men sedan har det gått bra och nu känner jag mig som vanligt igen.

Ja, det var lite pepp... känner igen det där med att helt plötsligt rinner tiden ut och hjääääääälp, alla projekt är inte klara - jag hann inte alls färdigställa alla, men det får man ta framöver...

Kram till dig och tänk att Hedvig är så stor att du kan lämna henne om dagarna! :-)

kram från Kristin

Jenni - Snickarsbacken sa...

Hej!

Förstår din känsla så väl! De börjar direkt värka lite i bröstet på mig. Men - De kommer att gå så bra! Man får på ett sett det bästa av två världar. Barnet får lära sig att dela med andra och umgås med jämnåriga - de är så duktiga och du kommer vra så stolt. Och du kommer att få gå äta lunch själv och ett toabesök kan kännas som ren lyx ;-) Mamma lycklig med sitt nya drömjobb och lille H får massa nya vänner och får leka hela dagarna!

De kommer gå bra!

Kram Jenni

Lisa sa...

Oj jag kan verkligen förstå att det känns svårt! Har själv lite ångest redan inför att lämna liten på dagis till hösten. Men då är hon 1 år och 8 månader, så det borde ju vara ok. Men se det så här! Om lilla Hedvig ska vara hemma med pappa istället, kommer de ju att ha det jättemysigt och Hedvig får komma pappa närmare! Om Hedvig börjar på dagis, kommer hon säkert att få en massa roliga kompisar!

Kram!

Johanna sa...

Innan kändes det ju lite jobbigt att inte få vara hemma med Axel på dagarna, men väl på jobbet gick det väldigt bra! Skönt faktiskt, att få vara "vuxen" igen och prata om annat än barn. Och att få gå på toaletten i fred och fika och äta i lugn och ro. Och sedan vara så sugen på att leka och mysa efter arbetsdagens slut att jag troligtvis var en bättre version av mig själv som mamma än efter en hel vecka hemma som hemmamamma.

Men visst längtar jag ibland... ;-)

Lycka till på nya jobbet också!

M.How sa...

Hihi ja visst du kan väll sova i köksoffan ;)

Jes/Vita villa vila sa...

Hej vännen,

Å ja just det nu är det snart dags att börja jobba igen!!! Det kommer gå så bra ska du se, men visst är det en omställning... Men så klart det går bra! Ska Hedvig börja på förskola eller är pappa hemma ett tag?

Lycka till med jobbstarten och passa på att pussa o gossa med sessan så mycket du bara kan nu :)

Kram Jes ♥

Bygatan sa...

Vilka vackra saker du köpt!!
Älskar emaljerade saker, men svåra att hitta!

Separationsångesten kan vara svår men har första veckan gått så ska du se att du kan släppa det lite, det kommer att bli jättebra!

Trevlig helg!

Kram Lena