Visual merchandiser

måndag 27 oktober 2008




Min lilla Hedvig är snart 4 månader och det är spännande att lära känna henne och se henne utvecklas. Just nu kämpar hon med att försöka vända sig och eftersom hon fyller år en dag efter mig så är det lätt att jämföra med hur jag utvecklades när jag var liten. Jag vände mig när jag var 4 mån och 3 dagar. Så om Hedvig vill klå mamma så har hon 8 dagar på sig. Och snart är det dags för smakisar. Någon som har tips på recept, smaker eller annat att tänka på?

Idag har lilla Hedvig på sig ett underbart litet set från RUSSINET och av märket Nanoou. En mysig mjuk body och matchande byxor. Vissa skulle nog tycka precis tvärtom, att det inte matchar. Men jag tycker att så länge man håller sig till samma färgskala och stil så kan man matcha allt! Något som jag tycker om med Nanoou är att kläderna är gjorda av ekologisk bomull.
Superbra ringning i halsen som är lätta att klä på från vilket håll man vill, muddar på byxorna som hindrar Hedvigs ben att försvinna in i byxorna (vilket de faktiskt gör ibland) och väldigt fin kvalité! Jag är riktigt sugen på ett par matchande leggings.


Passa på att kolla Russinets VÅRA VÄNNER

16 kommentarer:

Hem och Lycka sa...

Vilken sötnos och så stor hon blivit!

Visst matchar kläderna och de ser riktigt sköna ut! kram

Eddan sa...

Vad stor Hedvig har blivit, jag tyckte att det var nyss hon tittade ut ;-).
Söta kläder på en söt flicka :-)!
Kram från Anette

Malin - I min trädgård sa...

Hihi, vad söt hon är :).

Jamen gammal hederlig morotspuré är ju supernkelt och det gillade Plutten. Det är ju lite sött också, och blir en väldigt bra puré. Potatis blir ju så klistrigt när man gör själv.

Kram M

Liza i pepparkakshuset sa...

Underbart sött! Jag gjorde puré på potatis, smör och lite ersättning första gången Molly skulle smaka lite mat. Hon gillade det!

Ha en bra vecka
Kram Liza

Maja sa...

Hej!

Här tittar jag in lite titt som tätt för att få inspiration. Gillar!

Jag har tre bran och alla har börjat med palsternacka (kokt och mosad med smör). Den är liksom moroten lite söt och så är den lättare att få ner än potatisen som är lite klibbigare.

Ser fram emot att få se Hedvigs garderob förresten!

Kram Maja

Huset i bullerbacken sa...

Vilka fina kläder!!

Jag började med potatis och bröstmjölk till min lilla tjej.
Morötter, majs och ärtor älskade hon verkligen, men var försiktig med majset, det är nämligen bindande och då kan de bli lite hårda i magen.
Om du ska tillsätta smör så tänk på att använda osaltat och riktigt smör.
Ha de så bra och lycka till!!

Kram Anna
http://smultronochblabar.blogspot.com/

Lallis - liv och leverne sa...

HOn är ju bara underbart söt:)
Kläderna är så fina.
Kram Lallis

Brunkullan sa...

Hon är det sötaste:)
Kläderna är också jättefina, och matchar absolut!

Nu kommer ett låååååååångt svar:D

När du börjar med smakisar gör det när hon normalt är pigg och hungrig, men inte jättehungrig. Då blir hon bara arg och ledsen över att det inte är "vanliga" maten..
Hon ska vara nyfiken, men inte akut hungra efter nått.

Smakisar är bäst att börja med de matiga smakerna.

Jag tyckte det var lätt att köpa de första puréerna på burk, för att få dem så släta som möjligt, istället för att göra egna. Det gjorde jag senare när det gick bra att det var lite klumpar i.
Servera maten ljummen. Lite lite varmare än kroppstemp.

Ha inte dåligt samvete om du inte lagar maten själv! När hon kan äta normal mat så gör du hennes mat av den ni själva äter (ta undan innan ni kryddar för mycket!), eller mosar tex en hel potatis/morot/palsternacka, men i början är det ingen mening att vara för ambitiös om man inte sjäv vill såklart! Det är ju kul med mat också!

Man ska inte äta med sked direkt ur burken. Då förstörs den tills nästa gång. Tror burken håller någon dag öppnad.
Tips är att Portionera ut burkmaten (eller den egna) i istärningslådor och frys in. En låda med många kuber räcker ju i många dagar. Tina en tärning (ca 2 tsk) i taget. Det blir en lagom portion i början. När hon är van efter någon dag, ökar du till två tärningar osv.
Frys inte in så mycket dock. Det blir lätt frystorkat...!

Bra att börja med är ex palsternacka, majs, morot och potatis (blir lätt lite klissig..men späd med bröstmjölk/ersättning och osaltat smör så blir den bättre. Kan dock vänta med potatis tills hon vant sig med konsistensen från övriga puréer!).
Ta samma smak i några dagar så hon vänjer sig, innan ni byter smak.
Då hinner ni se om hon reagerar allergiskt också på någon särskild grönsak.

Om man börjar med de söta dessertpuréerna eller mosad banan, vill de gärna ha dem istället för grönsakerna, så vänta med dem tills hon äter en hel måltid mat (mat+dessert) efter några veckor.;D Men det är såklart olika från barn till barn.

Blanda bröstmjölk eller ersättning i maten är ett bra tips, då blir den lite lösare och dessutom får den en smak som hon känner igen.

När de är runt 6 månader (tror jag?) kan man ge gröt istället. Tex majsgröt som är glutenfri är bra att börja med (i alla fall för 7 år sen...nu är det kanske andra rön...det skiljde sig mycket redan då än ytterligare 7 år tidigare när min äldsta föddes, så jag kan tänka mig att man ger andra råd nu!)

De ströjer sig ofta när de börjar med smakisar, och det kan se otäckt ut, men så är det för de flesta. Pula på med smakisarna utan tvång, och ta god tid på er, så vänjer hon sig snabbt:D

Mina har hulkat rejält och gråtit i början, men redan efter ett par dagars "trugande" med den lilla skeden så har de tvärtom skrikit efter mer och mer..hihi!
Jag har gett mat strax innan jag ammat, för att det ska komma naturligt. Oftast på förmiddagen när de varit piggare än på eftermiddagen.

Ett recept som jag ibland gjorde själv, när killarna börjat med lite större bitar i maten ( när de varit ca 6-8 månader), var att blanda en potatis med lite viltskav(mixad i lagom små bitar med stavmixer).
Det blir ungefär som lapskojs men mycket godare. Jag blandade i bröstmjölk och ett par teskedar messmör för att få bättre konsistens.
Tänk på att messmör är laxerande om det blir för mycket...men bra om de är hårda i magen..!

Och allt detta får du säkert mer info om i brevlådan. Det brukar dimpa ner drösvis med rabattkuponger och receptböcker från barnmatstillverkarna när barnen börjar bli runt 4-5 månader;)

Gå in på barnsidor på nätet så hittar du bergis massor av info och nya råd och rön!

Susanne

Anonym sa...

Så söt hon e!!!

Älskar nanoou :)
Håller med det e bara fint att mixa.

ha det gott
mvh madde

Anna sa...

Vilken sötnos! Mina prinsar har också nanoou-kläder, de är superfina o sköna!

Jag började med potatis, sen blev det morötter o palsternacka o majs... sen flöt det bara på. Gick jättebra!

Kram

Anonym sa...

Söt liten tjej du har och fin blogg.

Ang potatis smakportioner så blir det inte klistrigt om man pressar potatisen i potatis press och sen blandar med bröstmjölk, smör eller kokvatten. Med stavmixer blir det dock klistrigt. Morot är en favorit här, det blir inte bra i potatis press utan behöver mixas.

Lycka till med introduktionen av mat!

Marie sa...

Vilken liten goding, tänk vad snabbt tiden går. Våran Algot kämpar också med vändningarna :) Jag gillade verkligen kläderna Hedvig har på sig, tycker de matchar perfekt.
Det är så roligt att se att det är mycket mer färger och mönster på barnkläderna nu mot när Anton, som nu är 3, var liten.
Hoppas ni får en bra dag.

Kram Marie

Ett hus i vitt sa...

Åh vad söt hon är!! Jag tycker att du har matchat jättefint. Som du säger, så länge man håller sig till samma färgskala så. Vad roligt med smakisar, ett tips är väl att rigga videokameran. Roliga miner kan förekomma :-D. Annat bra tips är väl att göra egen mat och frysa in i iskuber, lätt att ta fram en lagom stor portion. Bra bok med recept och rolig pekbok är Första och andra mosboken av Johanna Westman. Lycka till!! Kram, Anette

Anonym sa...

sockersöt!

Har följt din blogg ett litet tag nu och måste bara skriva att den är så fin o inspirerade!

- ha det bra!

Rosor & Pioner sa...

Åhhh, så söt hon är :)

Min dotter hade ett precis likadant set när hon var lite yngre. Jag kom ihåg att jag älskade det!

Din blogg är super!

Kram Karin

Sandra sa...

Det är inte klokt vad hon är fin!!!