Dåliga bilder som inte riktigt överensstämmer med verkligheten i färg, men ville ändå visa upp dem. Så otroligt söta, den enda känns lite som att den passar till en yngre tjej och den andra lite mer vintage kanske till en äldre tjej. Kommer från Decor Maison och heter Floral Prints och är otroligt svår att hitta på nätet. Jag har googlat och googlat och hittar knappt någon info. De finns kvar i kollektion men inte på Decor Maisons hemsida.
Fick en fråga om mitt höstkallopsrecept, här kommer det!
Här kommer det:
Höstkallops
500g kött ( fransyska, grytbitar typ)
2 msk vetemjöl
4 msk margarin
1 gul lök ( hackade eller skivad)
1 dl buljong ( jag använder flytande färdig kalv)
2 msk torkad svamp ( inget måste men gör massor för smaken, gärna trattkantareller)
1 dl matlagningsgrädde
1msk citronsaft
2-3 morötter, skivade
Kantareller ( Så mycket man vill =) )
Serveras med kokt potatis och röd vinbärsgelé.
1. Bryn endast ( i smöret) kött tills det får en fin yta. Lägg sedan köttet åt sidan. Bryn lök och lägg sedan tillbaka köttet. Salta och peppra efter egen smak. Häll i vatten tills det täcker köttet. Lägg i buljong. Koka i 1 ½ timme. Håll koll så att vätskan inte kokar bort, fyll i såfall på med lite vatten.
2. Häll i förstekt svamp ( om du nu väljer den färska), häll i den torkade svampen, häll i matlagningsgrädde, skivade morötter. 2 msk mjöl och ½ dl vatten rörs till en smet och rörs sedan ner i grytan. Koka i 15 min. Samtidigt kan man passa på att sätta på potatisen.
Blir det blaskigt? Redning
Blir det tjockt? Grädde
Färglöst? En skvätt soja
3 kommentarer:
Håller med dig, de är jättesöta! Kram Linda
Fiiin tapet...den øverste har jeg brukt til å tapesere i et skap vi har....se innlegg 1.juli 2011....
Kjøpt i en lokal malerforretning her i Sarpsborg.
Ha en finfin uke!
Gör "din" kallops just precis nu! Och har samtidigt länkat till ditt recept på min blogg.Tack för trevlig läsning och fin inspiration!
Skicka en kommentar