Visual merchandiser

fredag 30 september 2011

50 000 steg




Foto: COS

Den här klänningen. Jisses vad fin. Den vill jag ha till en lurvig sjal och kängor. Jag var ute och letade efter en snygg tunika/klänning igår som jag kan svänga mig runt i tills jag tappat lite mer av mammakilona. Men det verkar vara svårt att hitta. Mest tjockstickat som man bara kan ute på höstpromenader. Jag kan inte ha stickat inne och röra mig i. Någon som har tips på någon snygg, enkel? Lite som på bilden? 


Hallå där under fredagsmyset!

Nu har tempot dragits ner lite smått och jag måste erkänna att sockernivån är rätt hög här hemma. Min brist på socker i veckorna fick mig att "go bananas" nu ikväll. Gott och Blandat ( finns det något godare än när de är sådär färska? ) och Marabou mjölkchoklad med daim. Och Coca cola på det. Ångesten ligger där bak och gnager samtidigt som att va fasen, i morgon tar jag löparskorna och går ut i höstsolen. Det är ju den sista värmen nu skulle jag tro. 

Maken har gett mig en utmaning, att jag ska gå 50 000 steg den här veckan. Man kan säga att det är ungefär 5 mil. Tror jag. Runt omkring iaf. Jag har en sån där stegmätare och den sitter på under vakentiden. Det sägs ju att 10 000 steg är vad man bör gå under en dag. Det beror ju helt på vad man gör också. I går gick jag 12 000 steg och i förrgår ca 3000. Vad mycket siffror det blev här. Jag hoppas att ni inte somnar. I skrivande stund  är jag upp i 31 207. Och att det är sol i helgen gör det hela barnsligt enkelt bara man vill. 

Sov så gott.. I will..

PS.. Snart 500 000 besökare. Det ska man väl fira på något sätt?


Veckans bloggtips vecka 39


Foto: Mariaemb.blogspot.com


God morgon! 

I dag ska Hedvig och jag ( och en liten Signe ) på skogsutflykt med förskolan. Det passar utmärkt att ha ett naturreservat bakom huset. Måste Signe hem och äta så går det snabbt. Sen blir det en tur till affären i byn och fixa lite fredagsmys. För äntligen, äntligen är det FREDAG!!!!

Veckans bloggtips är Mariaemb. En blogg som jag alldeles nyligen upptäckte och som snabbt har blivit en favorit. Jag gillar hennes känsla för vintage blandat med det grafiska trycken. Valen av kulörer, det mysiga bilderna på pysslet i köket. Ja en hel del fint att se på. Och som grädden på moset så är Maria en väldigt trevlig prick!





torsdag 29 september 2011

All for Children






Foto: HM.com

Missa för guds skull inte den supefina kollektionen All for Children som släpptes idag på HM.com och i utvalda butiker. Jag var där vid öppning och köpte den randiga toppen med rosett och den med det lilla lammet på. Alla plagg var riktigt fina så jag tycker absolut att man vågar köpa dem över nätet om man är tveksam. Det blommiga var så sött men jag vet inte om lilla H skulle ta på sig den, det är ju lite petigt det där med kläder just nu. 

25% av försäljningspriset från All for Children kollektionen går till att skydda barn rättigheter i Bangladesh. Bland annat så delas de pengarna ut till skolverksamhet. Så då gör man alldeles rätt i att shoppa lite och inte alls behöver ha dåligt samvete för det heller. Kollektionen finns även till baby.

Mina kängor i förra inlägget kommer från Scorett

onsdag 28 september 2011

Kängor till mig





Hallå Onsdag!

Men alltså... Onsdag redan? Fast jag tycker att jag är vaken dygnet runt så går tiden så väldigt snabbt. Det är ju snart helg igen. Och varje vecka tänker jag att jag ska få ut så mycket som möjligt av helgen. Så i helgen tänkte jag måla skåpet i vardagsrummet. Igår köpte jag i alla fall en burk kvistlack. Testade Jotuns sist som var jättebra. Jag har använt Beckers tidigare men tycker att det har blivit glansigt på de partierna när man målat. Jotuns har även en kortare torktid som ligger på 15 min och så är den väldigt tunn. 

Passade på att köpa ett par höstkängor igår under lite ärenden på köpcentret här i krokarna. Hade ett par liknande förra året som tyvärr gick sönder rätt snabbt. Hoppas på mer tur den här gången. Men visst är de fina, mina pippikängor!? Jag passar även på att visa mitt armband som jag fyndade hos Campadre. Där inne är jag och gluttar runt rätt ofta. Vilka snygga fynd man kan göra. Gillade de bruna armbandet, jag tror att det kan slitas rätt fint! Nu blir det djupdykning i nya Residence. 

Må så gott!


En stil jag gillar







Foto: Karina Tengberg 

Godmorgon!

Så lider September mot sitt slut. Den krispiga luften börjar infinna sig, löven på Lönnen börjar bli röda, kastanjer faller ner på backen och det är dags att plocka fram vantar. Jag som är vaken ganska oregelbundna tider på natten märker att det är riktigt mörkt ute nu och det är inte förrän vid sju tiden det börjar märkas att natten är över. Det känns i alla fall som att jag får sova längre perioder nu och jag känner mig något mer utsövd. Det ska dock tilläggas att det är en lång väg kvar till utsövd. Om man någonsin blir det som småbarnsförälder. Jag ser fram emot den dagen då barnen sover länge och kan gå upp själva. 

Jag hittade dessa fina bilder på en så fin lägenhet. Jag tycker om de fina brädgolven tillsammans med den moderna 50-tals stilen. Jag tycker att det är fint att plocka in lite svarta detaljer tillsammans med det ruffa trämaterialet. Och färgklickar som kuddar och bilder. Lite skinn därtill som mjukar upp. 

Kuddarna kommer ju från det fantastiska Fine little day som gör det där lilla extra i hemmet. Det där som har glimten i ögat och gör hemmet mer personligt utan större ansträngning. Det som får en att le och känna sig välkommen. Viktigt tycker jag. Och just det där med utan ansträngning. Speciellt just nu i livet.

Nu ska jag passa på att sova en liten liten stund. Powernaps är inget problem, jag kan somna på 2 sek om jag bara blundar. Så trött är jag. Jag vaknar upp framför tv´n lite då och då och inser att jag har somnat. 

God natt och på återseende!

tisdag 27 september 2011

Systrarna Eisenmans Mingelmat




Foto: Roland Persson

Sommaren och Vinterns söta har jag i hyllan och nu kommer den här, Systrarna Eisenmans Mingelmat.. Det känns nytt och spännande. Jag måste säga att jag är lite trött på Cupcakesvågen och annat sött. Den här boken känns lite nyttigare även om det kan vara en del onyttigt. Men jag har lite bättre samvete av att hiva i mig rotfruktschips än kladdkaka. Hursom så ska det bli spännande att prova på recept som är lite kryddigare och förhoppningsvis lite nyttigare. Det skadar ju inte riktigt heller att bilderna är inspirerande!

måndag 26 september 2011

September feelings






foto: okänt


foto: Hm.com

Hej

Jag surfade runt lite och hitta några snygga foton jag ville visa er. Lovika har piffat till det lite med Pippi Långstrump feeling, jag gillar verkligen kombinationen av knästrumpa och Pippikänga! På hemsidan Retro Villa kan man hitta massor av fina gamla tapeter. Söta blommiga och tuffa med cowboys. Väggen i blackboard gillar jag också. Jag har en burk här hemma som jag är lite sugen på att bryta upp. Jag ska bara kom på vart jag ska ha den och om det blir direkt på vägg eller om det blir på en skiva. Klänningen på bilden kommer från Hm.com och är ju så mysig. Den vill jag matcha med Pippilooken!

Måndag





Hej Måndag

Här kommer lite bilder på minstingen i familjen. På väg att bli stor och blir allt mer sugen på underhållning. Nej inget mer liggandes och blänga för Signe, hon vrider huvudet 180 grader efter både tv och storasyster Hedvig. Vad säger man? Tiden flyger fram! Sovrutinerna börjar bli bättre, jag får lite mer sömn nu på nätterna. Å vad jag längtar tills jag får sova en hel natt igen och gärna utan blöjbyten. Men det har sin charm det med. Just nu har jag paxat soffan, den är min sovplats i veckorna. Det är så mycket mysigare att vakna klockan 03.00 och knäppa på dumburken än att sitta och glo i mörkret. Wordfeud är också en liten räddare i tristessen. Man kan säga att jag har sett en hel del repriser, för mig nya serier och en del skräp.

Angående det här med bloggen så delar ni meningar. Vissa gillar mina nya inlägg massor och har vad det verkar fått abstinens ;)  och tycker att jag blivit mer personlig. Andra tycker att det blivit mindre personligt, för mycket reklam och att man lika gärna kan bläddra i Sköna hem. Det sistnämnda tar jag som en komplimang. Ja det med Sköna hem. Det är ju svårt att få alla att gilla min blogg, och ska jag vara helt ärlig så är det inget jag jobbar på. Jag gör headers, collage och redigerar bilder för att JAG tycker att det är så förbaskat roligt. Ibland vill jag dela med mig av mitt privatliv, ibland inte. Jag tycker att man kan vara personlig i form av att visa sin stil också. Jag känner att jag bli ointressant om jag exponerar mig själv för mycket också. Men jag uppskattar era åsikter och som sagt så försöker jag få till en härlig mix då det är det jag gillar att läsa mest hos andra. 

söndag 25 september 2011

Kök med kvadrat



Foto: Pernilla Hed / Sköna Hem

Hej!

Söndag har redan kommit. Veckorna går så snabbt. Och jag hinner inte med någonting känns det som. Men jag hinner ju i alla fall att mata en liten söt tös som växer och bli större. Det är inte fy skam det. Jag har märkt att det blir färre som kommenterar här på bloggen, jag vet inte om det är för att det är fler inlägg än vanligt eller att ni bara finner dem mer ointressant. Eller så är det så att man prioriterar sin tid till att titta på bilderna. Så är jag lite själv.. Jag glider in på mina favoriter dagligen och klickar mig vidare därifrån. Jag känner faktiskt mindre press på mig nu när jag har bytt bana. Lite mer inspiration från andra hem än bara mitt eget, lite mer mode och shoppingtips. Det sätter inte lika hård press på mig själv att visa upp mitt eget hem. Jag försöker få till en skön blandning. Jag hoppas att jag får till det. Men viktigast för mig själv är att jag tycker att det är kul att blogga och att jag tycker att det är något avkopplande och inte tvärtom. Vad tycker ni? Saknar ni den "gamla tiden" eller gillar den nya Hedvig och jag? Något ni gillar eller inte gillar? 

Köket på bilden är en riktigt pärla tycker jag. En skön blandning av lantligt, rustigt, industriellt och modernt. Just nu är jag ju väldigt insnöad på det där med vitt, brunt och svart som även syns här. Det enda jag känner med bilden är att jag hade velat ha en sockel längst ner vi köksbänkarna. Jag är inte så förtjust i att dammsuga där under. Och så hade jag velat ha en mysig duk på bordet som mjukade upp allt lite. Kanske med en gammal tantblomma på. 

Nu dags att koppla på söndagsmys!

lördag 24 september 2011

Lite godbitar


Tröja med hög vill ha faktor. 300 pix hos Monki.se


Tufft fodral i skinn som jag önskar att jag kunde klämma i mig i. Från Zara.se


Nyheter från Bookbinders Design


 Superfin skärbräda från Signerat.se


Bara slänger in några snyggingar så här på lördagskvällen.

Jag har bara lagt ut lite Bugaboo prylar på Tradera än så länge. Jag har inte riktigt bestämt mig om jag orkar att skicka porslin heller. Och så har jag inte bestämt mig om bloppis eller tradera på det övriga heller. Det är iaf bland annat ett Lexington kuddfodral i snygg mjölkchokladbrun med en stor vit stjärna på. Lite Greengate  prylar, ett par Himlagardiner och så vidare. Såg förresten att det ligger ute ett par vita Soul of himla gardiner på tradera om någon är sugen, bara ett litet tips. 


fredag 23 september 2011

Veckans bloggtips v.38

Foto: Stylizimo

Tänkte att jag skulle köra i gång med veckans bloggtips! 
Jag tycker själv att det är kul att tipsas om bloggar och att upptäcka nya. Samtidigt som att veckans blogg kan få lite ära och glimma lite extra på blogghimlen. Jag tycker att bloggfavoriter är värda att uppmärksammas, alla behöver vi få höra att vi gör det bra, det vi gör. Gärna ofta. Kan man få nog av smicker, by the way?

Den här bilden tillhör Nina Holst, en 32 årig norsk tjej som har bloggen Stylizimo, en blogg som är otroligt inspirerande. Just den här bilden har jag svårt att glömma. Jag gillar verkligen kreativiteten med lådorna, mixen av färgerna grått, svart, vitt och trä. Och så hornen som mjukar upp det fyrkantiga i bilden. Nina tipsar mycket om DIY projekt och blandar nytt och gammalt tillsammans moderna formspråk. 

torsdag 22 september 2011

Och hur går det nu då?


Med träningen?

Några promenader har det blivit med de nya skorna. Dricker fortfarande massor av vatten och är inte alls lika hungrig som jag brukar vara trots amning. Coca Colan? Den smakar inte alls lika gott längre och max en flaska på helgen har jag tillåtit mig själv. Nu funderar jag på att skippa det helt eftersom jag ändå inte tycker att det är lika gott längre. Smågodiset är ju för härligt men jag gillar även kryddade nötter och mörk choklad så jag funderar på att ta det klivet också.

Jag har upptäckt Olgas blogg och den ska jag plöja igenom i helgen. Massor av bilder på mammamagar som lyckats, träningstips för att kunna träna hemma, kostråd, pepping och annat. Titta in på hennes blogg och jag lovar att du fastnar en stund. Olga fokuserar på att trimma mammakroppar och att se hennes egna före och efter bilder är minst sagt inspirerande. Det går även att boka henne som PT online och få kostråd för varje dag samt träning och  feedback. Eller så kan man få (ja köpa) ett träningsprogram i pdf form via mail.

Problem nummer ett för mig just för att komma i gång är att min sömn är så oregelbunden den kan bli, men jag försöker ändå att ha fasta tider att äta på. Inför nästa vecka så måste jag se över vad jag äter också för nu är det ingen koll alls. Det största problemet är nog att jag tror att de maträtter jag äter inte är så onyttiga.


Så från och med Måndag nästa vecka:


  • Nyttigare mat
  • Dagliga promenader
  • Äta mellanmål ( slarvar verkligen med det nu )
  • Ha läst på lite i Olgas blogg 

Och som en av mina kloka läsare sagt, det viktiga är inte hur mycket man presterar utan att man rör på sig överhuvudtaget! Så sant.. att känner man inte för en halvmil så gör man nytta bara man ger sig ut. 

En glimt av våren 2012

 Foto: Chloé

En liten karamell från Chloé, så här ska vi se ut senvåren 2012. Om jag fortsätter med mitt isvatten och träningen så kanske jag kan tänka tanken på att också se så där fin ut i en klänning. Ja, inte riktigt lika fin, det är ju en fysisk omöjlighet. Men nästan.


onsdag 21 september 2011

The White Company - London




Hallå där!

I vår, på min lilla tripp till London så ska jag definitivt besöka THE WHITE COMPANY
Det är nog nummer ett på min lista. Väldigt mycket fina saker till hemmet men även sockersöta kläder till barnen och saker till barnens rum. Allt i neutral färgskala. AND I LOVE IT! Det finns även en webbshop om man blir riktigt sugen. Jag tycker kuddarna ser väldigt fina ut, men jag skulle gärna vilja klämma och känna lite. 

Foto: The White Company

tisdag 20 september 2011

Tips




Foto: Little Cute Mokkasin

Ibland bara sprutar det inlägg ur öronen på mig, jag hoppas att jag inte tjatar ihjäl er ;)

Vill bara tipsa om Mokkasin som har öppnat sin webbshop! En massa fint till hemmet eller barnen. Därifrån kan man även klicka sig vidare till Mokkasins superfina blogg som är fylld med vackra bilder.

Jeans+Skinn = Sant



Foto: Allt i hemmet



Foto: Ilva.se


Hej!

Vilken otroligt vacker bild som går att finna i Allt i hemmets tidning med Jeans och skinnspecial. Två verktyg som gör hemmet mer levande. Jeans tycker jag är snyggast slitet om man ska ha med det i inredning. Skinn tycker jag kan vara riktigt snyggt i sliten konjaksnyans. Det är ju några färger som egentligen känns väldigt klassiska. Vitt, brunt, blått och svart. Svart skinn kan ju också vara en snygg kontrast. Då tänker man nog först och främst på skinnsoffa som kan vara skitsnyggt men själv föredrar jag nog skinn i mindre bitar som godbiten ovan. Jag tycker mest att jag klibbar fast eller fryser i skinnsoffor???

Här kan ni kolla in en tjej som har en otrolig fingertoppskänsla när det gäller jeans i inredningen.

Vallmo och Blåklint till hösten









På vägen hem från vikt och längd koll på Signe idag så plockade jag några fina sommarblommor. Tyckte att färgerna passar lika fint till hösten som sommaren. Blåklint och Vallmo är ju annars något jag väldigt starkt förknippar med just midsommar. Jag trodde inte ens att de blommade i September ? Annars försöker jag att komma i kapp med mina tidningar här hemma, det går rätt segt måste jag säga. Jag är rätt duktig i vanliga fall på att bläddra i tidningar och kasta dem på hög. Jag läser rätt så sällan. Man kan inte riktigt säga att det är valuta för pengarna alla gånger och det är mitt eget fel. 

Signe väger nu 4040 g och har sen förra veckan gått upp 300g och växt 1,5 cm på längden. Duktig tjej!

Imponerad!



"Foto: Nina Broberg/IKEA Livet Hemma"



Ikea fortsätter att imponera


Jag vet inte om det är jag eller IKEA som har klivit in på något nytt. Men helt plötsligt så tycker jag definitivt att de är med och visar var skåpet ska stå. Och då menar jag det bokstavligen.

måndag 19 september 2011

Boomerang Höst 2011











Foto: Boomerang.se

Härliga Måndag!

Startar veckan med dessa fina bilder från Boomerang som inspirerar!

Hoppas att ni får en fin vecka!

söndag 18 september 2011

Signe gillar inte läget


En fundersam liten tjej som inte är allt för nöjd idag. Tror att det kan bero på en smaskig rotfruktsgratäng som matfabriken åt igår. Nej magknip är inte kul.

Ibland önskar jag...




foto: Kristian Septimius Krogh

... att jag bodde i en snygg våning i stan. Utan en källare med vattenproblem, utan ogräs, utan övervåningen som dammsugaren ska släpas upp för, slippa skyhöga elräkningar och stora stora ytor att städa. 

... att bara kunna lägga tid på barnen, och de sysslor man måste göra oavsett vart man bor. Men så kommer jag på bekvämligheten med att släppa ut Hedvig på gården, som jag kan se från köksfönstret, det mysiga med att grilla på sommaren, mysiga fester och att bara kunna gå ut och säta sig en stund utan bry mig om att jag ser ut som fan själv i håret, eller att sminket borde ha kletats på. 

Det får man påminna sig om när man längtar bort från hus. Att lite elräkning är värt det där med att behöva ta sig till en lekpark varje dag när barnen vill ut. 

Kanske blir det en snygg våning när barnen flyttat? Om en sisådär 20 år?