Visual merchandiser

torsdag 30 december 2010

bild: Martha Stewart


Nyårsmeny 2010



Halstrade pilgrimsmusslor med blomkålscreme och balsamicomarinerat sidfläsk


Ryggbiff med potatis och rotfrukter i ugn, färska kryddor och rödvinssås.


Kolapaj med glass och färska bär.


Hej allihop!


Vilket stöd jag har fått av er allihop, det värmer verkligen i hjärtat av att få läsa alla dessa rader som ni lagt ner tid på. TACK! Det är tack vare er man har krafterna kvar att fortsätta blogga efter dystra kommentarer. I morgon kommer vi att vara hemma hos i vårt hus och laga god mat tillsammans med goda vänner. Förrätten är nog den lyxigaste och godaste rätt jag lagat. Jag lärde mig att laga den i höstas på en liten matlagningskurs med jobbet. Vi fick laga en trerättersmeny hos en gourmetkock och jag hamnade i förrättslaget.

Gott nytt år till er alla!

måndag 27 december 2010





Här kommer några fler bilder som Karin Foberg och Anna Mård fotade och stylade till hemma hos oss. Dessvärre var ju glädjen kort när som vanligt anonyma personer på expressens hemsida har svårt att låta bli att dela med sig av sina negativa åsikter. En kall och själlös bostad, vi har tydligen både förstört både hus och möbler och hade för enkelhetens skulle också ha köpt en bunker att dränka vit färg. Till er som inte gillar det ni ser, snälla håll klaffen! Jag är inte intresserad av att höra era åsikter. Det tillför mig inget! Ett TIPS! Gillar ni inte det ni ser så klicka er vidare och var snälla mot era medmänniskor, det brukar man få bättre av. Nu är iallafall de mindre vackra kommentarerna borttagna men man kunde ju önska att Expressen kunde rensa bort sånt innan det publicerades. Kan inte låta bli att fnissa åt att de som tyckte att jag hade ett så själlöst hus kunde kläcka ur sig så själlösa åsikter.




Foto: Karin Foberg

Hej på er!

I maj så hade vi besök av fotograf Karin Foberg och inredningsstylist Anna Mård här i vårt hus.
Det blev en hel del fina bilder och nu i helgen så var reportaget med i Expressens Leva och Bo bilaga. Det kändes väldigt konstigt att se sig själv i en tidning som läses av så många. Ja i en tidning överhuvudtaget.

God fortsättning!

lördag 25 december 2010




God jul!

Vilken härlig jul med fina julklappar, god mat och skön ledighet.
En liten överraskning till er är att vårt hem nu finns att hitta i Expressen Leva och bo bilaga.
I morgon väntar lite kaos i annandagsrean, som tur är har jag ett kort pass med att förbereda butiken, när kunderna kryper in under gallret så går jag hem!



lördag 18 december 2010






Jul i vårt hus!

I dag har vi julstädat hela huset, handlat mat inför julhelgen, lagt ut nya mattan från CarpetVista ( ja det blev en, priset var ju superbra och hur ofta hittar man mattor man gillar?), tagit in julgranen och klätt den med det nya pyntet som jag köpt. Kaminen har brunnit i stort sett hela dagen och den är verkligen pricken över i för julkänslan. I morgon ska jag försöka hinna med att göra lite julgodis och städa undan det sista. Julklapparna är jag klar med, så skönt. Hur går det för er andra i julstöket?

Kram Terese

måndag 13 december 2010



Hej!

Kommer ni i håg att jag gjorde hemmagjort fågelgodis härom året? Annars kan ni kolla här.
I år var det dags igen och nu orkade jag inte hålla på med muggar så blev sockerkaksformen istället. Jag hoppas att de små fåglar blir glada och mätta nu. Jag gillar att ha dem i trädgården och vi har ett ganska brett utbud av fåglar. Roligast är definitivt Hacke hackspett som dyker upp i bland. Ekorren brukar också komma och han har fått sina alldeles egna hasselnötter. Hedvigs egna lilla ord för ekorren är "Ekk och Koj". Hihi.

lördag 11 december 2010

Julbordsglam!


Är det julfest så är det! Jag ska vara modig nog att ha denna på mig på julbordet med jobbet ikväll. Jag ska bryta lite med ett skärp så att det pösar sig lite över midjan och matcha med tunna svarta strumpbyxor. Till det blir det bikerboots för att skita ner det hela lite.

onsdag 8 december 2010




bilder: CarpetVista

Hej!

Jag har äntligen hittat en lång matta som räcker hela vägen från spis till diskmaskin, ja det är ju den långa raksträckan i mitt kök. Cirka 3,40 brett är köket och nu har jag hittat en matta som är 3 meter lång och till ett helt okej pris. Jag hittade till CarpetVista - handknutna mattor samtidigt som jag hittade den där sidan om konstglas som jag skrev om tidigare. Mattan är riktigt fin i ull och jag tycker det verkar vara ett kanonpris! Det är ju så trevligt med företag som rear INNAN jul tycker jag. Det får nog bli en julklapp till mig själv? Nu blir det operation övertala mannen!

måndag 6 december 2010




Hej!

Måndag igen, men här kommer ändå några av helgens bilder. Pappa i familjen fick göra snögubben och den lilla febriga Hedvig tittade i fönstret. Feber känns lika vanligt som förkylning nu förtiden. Astrid Lindgren filmerna räddar dock de flesta långtråkiga dagarna. Ser ni platsen där skåpet står? Jag funderar på om ett skafferi skulle bli bra där. Vi har dåligt med utrymmen för just matvaror så det skulle nog kunna bli bra där. Mikrovågsugnen skulle kunna få plats, bland annat. Jag ska nog ta och leta fram lite inspirationsbilder på just skafferi.

Jag har fått några frågor om "snökoden" och här kommer den!

lördag 4 december 2010

Nyårsplanering




I dessa vackra glas skulle jag vilja skåla ur när vi välkomnar det nya året! Det är Efva Attling som står för designen och Orrefors som blåst glaset. Jag tycker det är så fint med ringen nertill. Just detta glas går på 32 760:- och ringen är i vitguld med 36 briljantslipade diamanter! Jag tror dock att den enklare men lika fina varianten som är ett 2-pack för 1099:- är lite mer i min prisklass, fniss. Något jag får skriva upp på önskelistan tror jag! Synd att jag missade dessa när jag gifte mig, de hade varit vackra att skåla med, nåja det kanske kommer fler högtidliga tillfällen. Jag hittade massor på en sida som heter http://www.artglassvista.se och inser att jag skulle nog behöva fylla på och rensa ur mitt skåp med glas.

Jag har faktiskt börjat planera nyårsmenyn lite, jag tycker det är lite roligare än julmaten. Det är ju samma varje år, traditionellt och mysigt men på nyår vill jag testa nya saker. I år kommer det att bli en underbar förrätt på pilgrimsmussla, blomkålscreme och baconströssel. Huvudrätt blir definitivt ryggbiff med Chimmichurry. Efterätter är jag faktiskt rätt dålig på. Någon med ett säkert kort?

fredag 3 december 2010








Hej allihop!

Bjuder på några stämningsfulla bilder som jag tog November 2008 på Sofieros julmarknad. Det är bilder som inspirerar mig lika mycket varje år. Enkelt och billigt pynt, det är verkligen bara vår fantasi som sätter gränserna! Ikväll blir det mys framför tv´n, Emil i Lönneberga ska göra sin debut här hemma tillsammas med levande ljus och pizza. I morgon får jag nog ta och uppdaterna lite hemmabilder, det är ju för mörkt på vardagarna.