Visual merchandiser

torsdag 28 januari 2010


Äntligen internet igen. Det har vart massor att göra den senaste veckan. Packa det sista, flytta, flyttstäda och däremellan försöka packa upp saker i huset. Det har vart saker att göra hela tiden så jag tror att det var lika bra att det inte fanns något internet. I morgon lämnar vi nycklarna till lägenheten och kan fokusera på vårt nya hem. Mina nya stolar har kommit och skåpet på bilden ska fyllas med porslin. I helgen ska det målas väggar i kök och vardagsrum.

torsdag 21 januari 2010








Övervåningen och vårt kommande sovrum. Målandet av listerna är kvar. Väggarna behöver också förbättras. Murstocken också. Och fönster ska målas. Och så vidare... Smidesräcket ska också bytas ut så småningom till ett i mer sekelskiftesstil och i trä såklart. Lite knasig yta, har ni några tips på möblering? Än så länge har jag bara kommit fram till att jag tror att det finast med skrivbord under takfönstret på vänstersidan och så sängen på högersidan?



tisdag 19 januari 2010



Ursäkta stöket men här är köket! *fniss* ja visst är jag duktig på att rimma. Eller skulle jag ha skrivit "Ursäkta röran, vi bygger om"?
Det är en tuff men rolig vecka. Packa bilen med saker som ska till huset efter jobbet. Jobba. Till huset och måla, spackla och packa upp saker i de rum vi inte renoverar i. Hem och sova. Och så vidare.. men det är kul. Jag vill inte jobba alls denna vecka. Jag vill vara i huset!!! Såg nu på bilderna att det syns ju faktiskt vart den tidigare ägaren haft sitt köksbord! Vi målar just nu golvet vitt.

söndag 17 januari 2010

Lyckebo!





Äntligen har vi fått vårt hus. I tre dagar har vi målat och spacklat vardagsrum, kök och två sovrum. Vi hade inbillat oss att vi inte behövde måla väggar och tak för de såg ju så vita ut när vi var på visning. Haha... ja ni ser ju skillnaden på vitt och skitigt vitt. Man kan ju se vart tavlorna suttit och jag kan säga att det inte blir snygga hål efter 5 lackhyllor på rad. Så nu har vi alltså målat tak, golv och lister. Väggarna får vänta lite tills spacklet torkat. På lördag flyttar vi på riktigt! I dag upptäckte jag också att vårt hus har ett namn! En gammeldagsskylt sitter högst upp på huset, Lyckebo heter det. Ett lyckligt bo?

lördag 2 januari 2010




2009
Ett underbart år. Det började med giftermål den 7 februari. Vi och några vänner i rådhuset, en lugn liten hemmafest och några dagar senare en bröllopsresa till Thailand. Nytt jobb som visual merchandiser (dekoratör) och började jobba efter föräldraledigheten i maj. Det absolut bästa jobbet jag har haft. Jag får utlopp för min kreativitet hela dagarna, lagom mycket stress och lagom mycket ansvar. Hedvigs 1 års kalas den 3 juli och så sist men inte minst husköpet. Ett händelserikt år kan man säga. Jag undrar vad 2010 har att bjuda på?

Mina planer för 2010 är:

  • Klättra på karriärsstegen genom att ta för mig mer på jobbet. Följa med på nyöppningar av nya butiker, ta mer ansvar, våga och därmed vinna.
  • Flytta in i huset och därmed följer det med en hel del små projekt. Vi börjar med att slipa och måla alla golv i huset.
  • Njuta av en härlig helg i slutet på februari. Det blir en spa-dag tillsammans med mannen, vänners 30 år kalas på kvällen och sen sova på hotell. Välbehövligt!
  • En weekend till London ligger på önskelistan. Cath Kidston live! Kanske sommarsemester?
  • Depeche Mode konsert den 25 januari !!!
  • Vara ute i friska luften på helgerna, vilket kommer gå mycket bättre med den stora bokskogen som ligger bakom vårt hus. Vilken lyx!
  • Läsa mer böcker. Tips på bra böcker mottages gärna!
  • Fira en jul i nya huset, med gran och sprakande brasa.